Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY EKVÁDOR ORIGIN 76%

Kód: 991

Prvú pevnú čokoládovú tyčinku vyrobila v roku 1847 spoločnosť JS Fry & Sons. A sláva tej tmavej sladkej radosti sa začala hviezd dotýkať. Pridajte k nej korenie, oriešky alebo ovocie, pochutnávajte si ráno, na obed alebo večer ... Čokoláda vás nikdy nesklame. O tej z Ekvádoru to môžeme povedať s čistým svedomím. Skoro 80 percent kakaa z ekvádorských stromov dá vašim dňom jas a čaro.

Veľké balenia:
Malé balenia:
41,67 € /1000 g 4,17 € /100 g
Dodáme do piatku, 2. 10. 2020
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Ekvádor
Chuť
Chuť:
Horúca čokoláda

Zloženie

Kakaová hmota Ekvádor 76%, Kakaové maslo, Cukor, Přírodní vanilkový prášek

CHUŤ

Čokoládové šošovky Ekvádor sú fantasticky kakaovo horké. Chutia plne a hutne, ich stopa zostáva v ústach skutočne dlhú dobu.

PÔVOD

República del Ecuador je s pestovaním kakaa veľmi úzko spätá. Rovníkový stať síce produkuje len 4 percentá objemu kakaa, ale pokiaľ ide o kakao kvalitné, podieľa sa na svetovej produkcii zo 70 percent. Jeho kakao, radené do vyššej akostnej triedy, je mimoriadne jemné.

Pestovanie kakaovníkov pravých (Theobroma cocoa) má pre obyvateľov Ekvádoru význam nielen ako zdroj vynikajúceho kakaa, ale aj čoby kultúrne a sociálne fenomén. Družstvá spájajúcej drobné roľníkov totiž dbajú na zodpovedajúce výkupné ceny (samozrejme aj kvalitu ponúkanej komodity) a časť ziskov vracajú späť do života väčšinou veľmi chudobných rodín. Je však potrebné dodať, že krajina exportovala "čierne zlato", ako kakau obyvatelia hovoria, celých 250 rokov, než niekoho napadlo vyrábať z neho pravú ekvádorskú čokoládu. Jej zdrojom sú kakaové bôby zbierané z kakaovníkov druhu Arriba. Semená vynikajú jemným, kvetinovo-ovocnou arómou.

Pôvodne indiánsky štát, ktorý bol roku 1534 dobytý Španielmi av 20. storočia prešiel politickou destabilizáciou, sa dodnes stretáva s ohromným zadlžením. Poľnohospodársku pôdu vlastnú zo 40 percent niekoľko málo bohatých statkárov, celé 2/3 rodinných fariem obhospodarujú veľmi malé plochy. Tie je ťažko uživí, takže sa rad roľníkov sťahuje do veľkých miest, od ktorých si sľubuje ľahšie zárobok. Bohužiaľ často končia v slumoch.

Čokoláda z Ekvádoru si získava povesť jednej z najlepších na svete až v súčasnosti. Žne úspechy v medzinárodných súťažiach a zbiera medaily. Každý turista, ktorý Ekvádor navštívi, narazí na letisku, tržniciach a v miestnych obchodoch na ponuku fantastické čokolády. Kakaové bôby sa spracovávajú najčastejšie v oblastiach Mania, Los Rios a El Oro.

Od semien kakaovníkov pravých k čokoláde vedie skutočne dlhá cesta. Kakaové bôby vyňaté z strukov a očistené od dužiny sa nechávajú niekoľko dní fermentovať a sušiť. Ďalším krokom je praženie, drvenie a mletie. Zo vzniknutej kakaovej hmoty je potreba oddeliť kakaové maslo a samotnej kakao. Z oboch ingrediencií sa potom vyrába čokoláda. Medzi technologickými postupmi možno nájsť emulgáciu, hnetenie, šľahanie, temperovanie, chladenie ...

Možno prekvapí, že čokoláda v pevnom skupenstve je známa až od roku 1847. Dovtedy bolo kakao pridávané do nápojov, najčastejšie do vody. Ako skvele chutí v mlieku, zistili ľudia až v 18. storočí. Napriek tomu, že kakao bolo preukázateľne skonzumuje už okolo roku 600.

Dôvodov, prečo si čokoládu dopriať, je mnoho. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok pomáha čokoláda udržať dobrú náladu a prináša pozitívnu energiu. Nie nadarmo stojí kakao na zozname takzvaných superpotravín a čokoládou sú vybavení astronauti na svojich cestách do vesmíru.

Čokoládové šošovky Ekvádor origin sú vhodné pre vegetariánov i vegánov. Obsahujú 42% kakaovej sušiny.

Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.

Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2 414 kJ / 577 kcal
Tuky: 46 g
z toho nasytených : 27,7 g
Sacharidy: 24,3 g
z toho cukry: 20,6 g
Bielkoviny: 8,6 g
Soľ: 0,02 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY TANZANIA ORIGIN 75%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY TANZANIA ORIGIN 75%

Podľahol jej Casanova aj madam du Barry. Milovali ju Aztékovia. My sme obdiv k čokoláde dotiahli k dokonalosti. Objavuje sa nielen v nápojoch, ale aj potravinách, krémoch, parfumoch a ktovie kde ešte. Ponorte nosy do fascinujúcej vône, zlíznite z pier horkú lahodnosť. Z čokoládových šošoviek dovezených z horúcej Tanzánie vyrobíte, načo si spomeniete. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
41,40 € /1000 g 4,14 € /100 g
Dodáme do piatku, 2. 10. 2020

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Existujú dva druhy konzumentov čokolády. Jedni si užívajú akýkoľvek druh v akomkoľvek množstve a druhí pátrajú po lahôdkach, špecialitkách a vymazlenostiach. Nech patríte do tej či onej skupiny, nenechajte si ujsť peruánsku, 81 percentnú a ku všetkému organickú čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvom prípade poteší exkluzívnym chuťovým zážitkom, v druhom potom vedomím, že sa vám v ústach rozplýva autentický produkt prastarej odrody kakaovníkov. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
34,75 € /1000 g 3,47 € /100 g
Dodáme do piatku, 2. 10. 2020

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78%

Čokoláda bola donedávna pre obyvateľov Ugandy malým zjavením. Nieto ešte čokoláda vlastní proveniencie. Už pár rokov je ale všetko inak - miestni pestovatelia kakaa a spracovatelia kakaovej hmoty sa postarali o uvedení pravej ugandskej čokolády na trh. Je výraznej chuti s ľahkým dotykom korenia, obsahuje plných 78% kakaa a na jazyku sa rozplýva neuveriteľne dlho. Zamiešajte si ju do mlieka, pridajte do dezertov. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
32,45 € /1000 g 3,25 € /100 g
Dodáme do piatku, 2. 10. 2020
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »