

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY EKVÁDOR ORIGIN 76%
Prvú pevnú čokoládovú tyčinku vyrobila v roku 1847 spoločnosť JS Fry & Sons. A sláva tej tmavej sladkej radosti sa začala hviezd dotýkať. Pridajte k nej korenie, oriešky alebo ovocie, pochutnávajte si ráno, na obed alebo večer ... Čokoláda vás nikdy nesklame. O tej z Ekvádoru to môžeme povedať s čistým svedomím. Skoro 80 percent kakaa z ekvádorských stromov dá vašim dňom jas a čaro.
Zloženie
Kakaová hmota Ekvádor 76%, Kakaové maslo, Cukor, Přírodní vanilkový prášekCHUŤ
Čokoládové šošovky Ekvádor sú fantasticky kakaovo horké. Chutia plne a hutne, ich stopa zostáva v ústach skutočne dlhú dobu.
PÔVOD
República del Ecuador je s pestovaním kakaa veľmi úzko spätá. Rovníkový stať síce produkuje len 4 percentá objemu kakaa, ale pokiaľ ide o kakao kvalitné, podieľa sa na svetovej produkcii zo 70 percent. Jeho kakao, radené do vyššej akostnej triedy, je mimoriadne jemné.
Pestovanie kakaovníkov pravých (Theobroma cocoa) má pre obyvateľov Ekvádoru význam nielen ako zdroj vynikajúceho kakaa, ale aj čoby kultúrne a sociálne fenomén. Družstvá spájajúcej drobné roľníkov totiž dbajú na zodpovedajúce výkupné ceny (samozrejme aj kvalitu ponúkanej komodity) a časť ziskov vracajú späť do života väčšinou veľmi chudobných rodín. Je však potrebné dodať, že krajina exportovala "čierne zlato", ako kakau obyvatelia hovoria, celých 250 rokov, než niekoho napadlo vyrábať z neho pravú ekvádorskú čokoládu. Jej zdrojom sú kakaové bôby zbierané z kakaovníkov druhu Arriba. Semená vynikajú jemným, kvetinovo-ovocnou arómou.
Pôvodne indiánsky štát, ktorý bol roku 1534 dobytý Španielmi av 20. storočia prešiel politickou destabilizáciou, sa dodnes stretáva s ohromným zadlžením. Poľnohospodársku pôdu vlastnú zo 40 percent niekoľko málo bohatých statkárov, celé 2/3 rodinných fariem obhospodarujú veľmi malé plochy. Tie je ťažko uživí, takže sa rad roľníkov sťahuje do veľkých miest, od ktorých si sľubuje ľahšie zárobok. Bohužiaľ často končia v slumoch.
Čokoláda z Ekvádoru si získava povesť jednej z najlepších na svete až v súčasnosti. Žne úspechy v medzinárodných súťažiach a zbiera medaily. Každý turista, ktorý Ekvádor navštívi, narazí na letisku, tržniciach a v miestnych obchodoch na ponuku fantastické čokolády. Kakaové bôby sa spracovávajú najčastejšie v oblastiach Mania, Los Rios a El Oro.
Od semien kakaovníkov pravých k čokoláde vedie skutočne dlhá cesta. Kakaové bôby vyňaté z strukov a očistené od dužiny sa nechávajú niekoľko dní fermentovať a sušiť. Ďalším krokom je praženie, drvenie a mletie. Zo vzniknutej kakaovej hmoty je potreba oddeliť kakaové maslo a samotnej kakao. Z oboch ingrediencií sa potom vyrába čokoláda. Medzi technologickými postupmi možno nájsť emulgáciu, hnetenie, šľahanie, temperovanie, chladenie ...
Možno prekvapí, že čokoláda v pevnom skupenstve je známa až od roku 1847. Dovtedy bolo kakao pridávané do nápojov, najčastejšie do vody. Ako skvele chutí v mlieku, zistili ľudia až v 18. storočí. Napriek tomu, že kakao bolo preukázateľne skonzumuje už okolo roku 600.
Dôvodov, prečo si čokoládu dopriať, je mnoho. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok pomáha čokoláda udržať dobrú náladu a prináša pozitívnu energiu. Nie nadarmo stojí kakao na zozname takzvaných superpotravín a čokoládou sú vybavení astronauti na svojich cestách do vesmíru.
Čokoládové šošovky Ekvádor origin sú vhodné pre vegetariánov i vegánov. Obsahujú 42% kakaovej sušiny.
Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.
Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.










Energetická hodnota: | 2 414 kJ / 577 kcal |
Tuky: | 46 g |
z toho nasytených : | 27,7 g |
Sacharidy: | 24,3 g |
z toho cukry: | 20,6 g |
Bielkoviny: | 8,6 g |
Soľ: | 0,02 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY TANZANIA ORIGIN 75%
