

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY VENEZUELA ORIGIN 72%
Pestujú tam kakaovníky odrody Criollo, vyvážajú kakao do najprestížnejších čokoládovní a značný dôraz kladú na organický spôsob poľnohospodárstva. Áno, juhoamerická Venezuela má na mape horkosladkých vôni a chutí svoje pevné miesto. Hádajte, čomu tam hovoria "peniaze, ktoré rastú na stromoch". Správne - kakaovým bôbom!
Zloženie
Sójový lecitin 58%, Kakaové maslo, Cukor, Přírodní vanilkový prášekCHUŤ
Horká čokoláda s 72 % obsahom kakaa je poriadne plná a hutná. Aj napriek tomu jej horkosť nijako nekazí chuťový zážitok a celkové vyznenie. Čokoládové šošovky Venezuela origin nechávajú v ústach dlhotrvajúci hrejivý pocit.
PÔVOD
Venezuela bola podľa niektorých zdrojov vôbec prvým exportérom kakaa v histórii. Na začiatku 17. storočia sa tak zlegalizoval čierny obchod, ktorý miestni pestovatelia kakaovníkov pravých (Theobroma cacao) prevádzkovali napríklad s Holandskom, Anglickom alebo Francúzskom.
Historik, gurmán a zakladateľ Center of Gastronomica Studies, pán Lovera, hovorí, že kakaovníky boli prvýkrát nájdené vo vysoko položených údoliach Mérida a Trujillo na západe Venezuely a odtiaľ sa rozšírili do susedných oblastí. Prominentný expert na kakao César Guevara je zase mienky, že kakaovníky odrody Criollo pochádzajú z južných brehov jazera Maracaibo a niektorých vlhkých pobrežných oblastí, zatiaľ čo odrody Forastero majú domov v povodí Amazonky. Semená kakaovníkov sa podľa neho šírila ako prostredníctvom indiánskych mužov, tak pomocou zvierat a vetra.
Bolívarská republika Venezuela získala meno podľa svojich španielskych kolonizátorov - Venezuela je zdrobneninou Venezia, teda Benátky. Bolívar v názve zase odkazuje k slávnemu rodákovi Simona Bolivara. Históriu krajiny úplne zásadným spôsobom ovplyvnil Krištof Kolumbus, ktorý na jej brehu pristál v povestnom roku 1492.
Dnes sa Venezuelčanom v dôsledku takzvaného "socializmu 21. storočia" dobre nedarí. V roku 2014 mala krajina najvyššiu infláciu na svete (63,4%), v roku 2016 bolo bežné nakupovať potraviny na prídel.
Cez všetky sociálno-ekonomické útrapy dokážu venezuelskí roľníci pestovať kakaovníky, ktoré sú zdrojom najkvalitnejšieho kakaa na svete. Získava si prestíž v celej Európe i inde a žne vavríny na mnohých súťažiach. Za bezkonkurenčným kakaom a čokoládou z Venezuely stojí každodenná drina a starostlivosť, ktorú drobní roľníci venujú pestovaniu a žatvu stromov aj spracovanie ich semien. Výsledkom je čokoláda par excellence, ktorú si môžeme vychutnávať aj my.
A nielen vychutnávať. Konzumáciou vysokopercentné čokolády získavame celý rad antioxidantov, minerálov a vitamínov. Dokonca toľko, že sa o čokoláde hovorí ako o superpotravine. Jej komplexnosť a schopnosť povzbudiť organizmus a podporiť mnoho telesných pochodov je úctyhodná.
Čokoládové šošovky Venezuela origin sú vhodné pre vegetariánov i vegánov.
Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.
Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. . |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové čočky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.










Energetická hodnota: | 2 324 kJ / 559 kcal |
Tuky: | 37,4 g |
z toho nasytených : | 22,9 g |
Sacharidy: | 45 g |
z toho cukry: | 42 g |
Bielkoviny: | 6,5 g |
Soľ: | 0,08 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SAINT DOMINIGUE ORIGIN 70%

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
