

EL SALVADOR SHG FINCA LOMA LA GLORIA - Micro Lots
Príbeh tejto kávy je rovnako neuveriteľný, ako je ohromujúca jej chuť. Za mikrolotom z plantáže Loma La Gloria totiž nestojí snedý svalnatý farmár. Jeho producentkou je usmievavá dlhovlasá žena s krédom: "Život je príliš krátky. Najlepšie je robiť, čo milujem a milovať, čo robím." Na svahoch sopky San Salvador pestuje, a spolu s miestnymi obyvateľmi zberá a spracováva, úžasnú odrodu arabiky.
Zloženie
Arabica 100%CREMA A CHUŤ KÁVY
Káva má fantastickú chuť mliečnej čokolády, sladu, melónov a malín. Aróma je plná a elegantná.
PÔVOD A SPRACOVANIE KÁVY
Salvador je krajina s tropickou klímou, kde sa striedajú obdobia dažďov a sucha. Leží v Strednej Amerike, pri pobreží Tichého oceánu. Kto by pátral po plantáži Loma La Gloria, musel by hľadať dedinu Álvarez a potom sa vypraviť na sever. V krajine nádhernej prírody by určite natrafil na niekoho, kto pozná Annu Ruth Pimentel. Jej povesť sa rozhodne neobmedzuje na región La Libertad, dokonca ani na Salvador alebo Ameriku. A jej limitované šarže kávy sú preslávené po celom svete. Okrem toho, že dáva prácu asi tridsiatke ľudí, s veľkou radosťou ručne maľuje všetky jutové vrecia.
Pôda i prostredie kávovníkom neobyčajne prospievajú. Vulkanické podložia sopky San Salvador sú bohaté na dusík, príjemne vlhká mikroklímu udržujú vysoké stromy. Kávové čerešne tak dozrievajú v tieni. Zberajú sa, ako to už u mikrolotov býva, iba ručne. Často ide o záležitosť mužov, pretože tí majú dosť síl dopraviť zrelé kávové bobule na spracovanie. Aby bolo všetko, ako má, musí k nemu dôjsť do 24 hodín od odtrhnutia z kríka.
Káva je nasypaná do špeciálnych nádrží s vodou a takzvaným premývaním (fully-washed, wet-processed) sú z nej odstránené vrchné šupky a časť dužiny. Potom prichádza na rad fermentácia, pri ktorej zrnká až 36 hodín kvasia, opäť vo vode. V tejto chvíli uvoľnia enzýmy zvyšnú lepkavú vrstvu a pergamenové obaly. Sušenie je na farme Loma La Gloria vykonávané rozložením kávy na slnečné terasy. Niekoľko dní je potrebné kávu pravidelne obracať a pri príliš silnom slnku, daždi alebo v noci prikryť úrodu plachtami.
Anna Ruth Pimentel dáva do svojich mikrolotov srdce. Spoznáte to v každej šálke - je za ním tvrdá práca, láska a vášeň pre kávu.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE zrnková káva

KOLUMBIA EXCELSO NARINO - Micro Lot
