

HONDURAS GEISHA SANTA BARBARA TRINIDAD - Micro Lot
V jej vôňi spoznáte jazmín, v chuti tropické ovocie. Kto si pripraví Geishu, dočká sa veľmi aromatického a kvetinovo láskavého zážitku. Jedinečná káva pochádzajúca z etiópskej dediny Gesha má čím ďalej tým viac priaznivcov. Trinidadskí farmári sa o ňu starajú s vášňou a minimálnymi dopadmi na životné prostredie. Doprajte si prepychový zážitok. Geisha z kopcov Hondurasu je káva pre výnimočné okamihy, kráľovná medzi všetkými.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Honduras Geisha Santa Barbara Trinidad SHG sa radí ku kávam mimoriadne vyváženým, s plným telom. Vo vôni rozpoznáte sladkosť jazmínových kvetov, v chuti citrusy a nugát. Cremu očakávajte jemnú, svetlú.
Pôvod kávy
Čo je káva Geisha vlastne zač? Ide o exkluzívnu a najdrahšiu sortu na svete. Žne medaily na všetkých súťažiach, je žiadaná vo všetkých luxusných kaviarňach. Samotná odroda pochádza zrejme z okolia dediny Gesha v západnej Etiópii. Vyzerá trošku atypicky - kríky kávovníkov sú tak vysoké, že je potrebné oberať ich z rebríkov. Koreňový systém je naopak veľmi plytký. Rastlina vyžaduje vyššiu nadmorskú výšku, len mierne slnečné žiarenie a špecifickú vlhkosť. Jej plody sú podlhovasté. Vďaka kombinácii všetkých klimatických faktorov vykazuje Geisha unikátne chuťové vlastnosti a na aukciách láme jeden rekord za druhým.
Z etiópskych lesov sa táto káva dostala do sveta cez Keňu, Tanzániu, Kostariku a Panamu. V Hondurase ju pestuje rodina José Salomona Fajardo a Adriana Buesa. Žijú na severozápade krajiny, v obci okresu Santa Barbara. Jej obyvatelia tvrdia, že majú židovských predkov, tamojšiu ulicu preto napríklad pomenovali po bývalom izraelskom veľvyslancovi Shimonovi Agurovi a športovému stredisku dali názov Plaza Jerusalem, lebo ho postavili za finančnej pomoci Izraela.
Káva sa v Trinidade pestuje v nadmorskej výške 1350-1400 metrov. Farma Finca Jerusalén združuje niekoľko malých producentov z dedín Montecristo, El Guijo a Carretal. Kávové čerešne zbierajú ručne a spracovávajú tradičnými postupmi, s ohľadom na rodinné dedičstvo a ochranu prírody. Z červených bobúľ je mechanicky odstránená šupka, potom sa zrnká nechávajú 12-16 hodín kvasiť a následne ich farmári ručne premývajú. Geishu je potrebné sušiť na 11-12 percent vlhkosti, zvyčajne sa sušia na betónových platoch v asi 3-centimetrovej vrstve. Tú je nutné v pravidelných intervaloch, najmenej raz za hodinu, rozhrabávat. Než je káva balená a odvážaná na burzu, musí ešte prejsť triedením.
Na záver snáď len poznámka ku označeniu Micro Lot. Takto sa nazýva výberová káva s "rodokmeňom", teda presne dohľadateľnou plantážou, pestovateľom a spracovateľom.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 ° C

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

KOSTARIKA FINCA EL ROSARI - Micro Lot
