

INDIA HONEY 15 up GOORGHULLY - Micro Lot
Keď môžu kávovníky rásť obklopené pieprovými plantážami a ovocnými sadmi, potom plodia kávu mimoriadnych chutí a vôní. V prípade indického mikrolotu z regiónu Manjharbad sa dočkáte jedinečnej kombinácie korenia a citrusov, príjemnej arómy a vyššej kyslosti. Farma Goorghully Estate spracováva zrná takzvaným medovým spôsobom.

Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Káva India Honey 15up Goorghully v chuti snúbi atraktívnu sviežosť citrusových plodov a korenitosť indického korenia. Patrí ku kávam s vyššou kyslosťou, jej telo je plné a aróma bohatá.
Pôvod kávy
Región Manjharbad dostal svoje meno zrejme podľa pevnosti na okraji mesta Sakleshpur. Dnes je hviezdicovitá stavba s deviatimi cípmi chránená ako pamiatka. Pôvodne však slúžila ako väzenie. Bola postavená na ťažko prístupnom kopci, ktorý však súčasným návštevníkom poskytuje nádherný výhľad na krajinu. Môžu pri ňom uvidieť tiež farmu Goorghully Estate, ktorá leží približne 20 kilometrov od pevnosti. V nadmorskej výške 1040 metrov bola založená v roku 1940. Na ploche asi 450 hektárov pestuje kávovníky odrody arabika aj robusta, a to v pomere 40:60. Je vhodné tiež poznamenať, že región Manjharbad bol uznaný organizáciou Coffee Board of India ako určený pre pestovanie kávovníkov.
Kávové plantáže sú úmyselne vysadené s pieprami a ovocnými stromami. Vďaka tomu získava káva z Goorghully Estate skvelú arómu aj chuť. Podieľa sa na nej zároveň spôsob spracovania kávových čerešní. Tie farmári spracovávajú takzvanou polopremývacou metódou, ktorá býva označovaná ako "honey". Postup pochádza z Brazílie a jeho názov je odvodený od španielskeho "miel", teda med. Zrelé bobule sú nasypané do lúpačiek, ktoré ich zbavia šupky. Zrná, ešte obalené dužinou, potom farmári sušia. A až potom zbavujú zvyškov obalov. Každá plantáž si tento postup upravuje, takže presne stanovená technológia neexistuje. Isté je len to, že polopremytá, teda "honey" káva disponuje chuťovými vlastnosťami kávy premývanej aj spracovávanej suchou metódou (teda sušením a následným lúpaním zŕn).
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KEŇA - AA SUPERSTAR zrnková káva

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE zrnková káva
