

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB
Indická premývaná robusta hrá zásadnú úlohu v zostavovaní delikátnych kávových zmesí určených najmä pre taliansky trh. Väčšina espress, ktorá si dáte vlastne kdekoľvek v Európe, využíva jej úchvatne plnú a ľahko čokoládovú chuť a zároveň sa vďaka nej chváli nádhernou, kompaktnou cremou. Teraz máte aj vy šancu pripraviť si jedinečnú šálku podľa svojho gusta. Miešajte Robustu s Arabikou, užívajte si ju samostatne. Zážitky zaručené!
Zloženie
Robusta 100%CREMA A CHUŤ KÁVY
Jedna z najlepších svetových káv odrody robusta vyniká fantastickou plnou, hutnou chuťou. Typická zemitosť je v tomto prípade potlačená. Niekomu indická robusta údajne pripomína čokoládový puding. Každopádne stopy čokolády v nej určite nájdete.
Crema je vysoká a hutná tak, že kocka cukru ňou prepadne veľmi, veľmi pomaly.
Pôvod kávy
Hovorí sa, že každý indický pestovateľ kávy do nej vlieva kus svojho života. Preto zrejme táto plodina vykazuje pozoruhodnú škálu vysoko kvalitných lotov a je žiadaná po celom svete.
V Indii žnú kávové bobule od januára do marca. Kávovníky odrody robusta (Coffea Canephora) rastú v tieni stromov, v nižších nadmorských výškach, kde panujú teplé a vlhké klimatické podmienky. Stromy zabraňujú erózii pôdy, obohacujú ju o živiny, chránia plantáže pred výkyvmi teplôt a navyše hrajú významnú úlohu ako hostitelia rozmanitej fauny a flóry.
Kto navštívi indické kávovníkové plantáže, všimne si tiež, že v ich blízkosti sa vždy nachádzajú polia s korením ako korenie, kardamom, vanilka i ovocné stromy - banánovníky a pomarančovníky.
Slovo washed v názve kávy upozorňuje, že bola spracovaná premývaním, teda pomerne náročným procesom, na ktorého konci však stojí káva oveľa kvalitnejšía, než pri spracovaní suchým postupom. Praná alebo tiež umývaná káva sa lúpe v špeciálnych nádržiach s vodou, a to najneskôr 24 hodín od zberu. Potom putuje do kvasných nádob, kde sa vďaka prirodzenej fermentácii zbaví lepkavej vrstvy a potom je sušená. Buď na priamom slnku, alebo v sušiarňach, často oboma spôsobmi.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5-2 kávovej lyžičky (približne 7 g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

ROBUSTA INDIA MONSOONED zrnková káva
