Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

KAROB BIO (Ceratonia siliqua) - prášok

Kód: 1380

Túžite po čokoláde ráno, na obed aj večer? Vymeňte ju občas za karob. Na vlákninu, minerály, vitamíny a antioxidanty bohatý prášok zo strukov svätojánskeho chleba vám zaručí rovnako slastný pocit a o niečo menšie výčitky svedomia. Je totiž bez pridaného cukru alebo iných dochucovadiel a má o mnoho menej tuku ako čokoláda. A napriek tomu z neho pripravíte výborné kakao, dezert alebo rovno celú desiatu.

Dodáme do pondelok, 13. 4. 2020
UPS Dodáme do 13. 4. 2020 2,49 €
Slovenská pošta Dodáme do 13. 4. 2020 2,49 €
Veľké balenia:
12,37 € s DPH
7,16 € s DPH
4,24 € s DPH
Malé balenia:
2,41 € s DPH
1,60 € s DPH
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Španělsko
Chuť
Chuť:
Mliečna čokoláda
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

100%

Chuť

Prášok Karob BIO chutí ako mliečna čokoláda a je prirodzene sladký. Má svetlo hnedú farbu, vďaka veľmi jemnej štruktúre ho možno použiť do nápojov alebo pokrmov určených na priamu konzumáciu.

Pôvod

Strom, z ktorého plodov sa karob vyrába, si historicky získal mnoho názvov. Medzi najznámejšie patrí pomenovanie svätojánsky chlieb, chlebovník alebo chlieb svätého Jána. Prečo? Legenda hovorí, že jeho struky zachránili pred istou smrťou svätého Jána Krstiteľa. Syn Zachariáša a Alžbety sa na budúce povolanie kazateľa odišiel pripravovať do púšte. Pretože išlo o veľkého asketa, živil sa len tým, čo našiel. Korienkami a plodmi rastlín, hmyzom, medom divých včiel. Struky karobu boli tým, čo mu dodávalo energiu svoju náročnú úlohu zvládnuť. Keď sa stal kazateľom, pripravoval ľud na príchod Vykupiteľa. Bol príkladom cnosti, v rieke Jordán pokrstil mnoho ľudí. Rovnako ako Ježiša Krista.

Niet teda divu, že si struky onoho stromu získali veľkú popularitu. Svätojánsky chlieb čiže rohovník obyčajný (Ceratonia siliqua) patrí k starým kultúrnym rastlinám, existuje viac ako 4000 rokov. Pôvodne bol rozšírený zrejme na Arabskom polostrove a vo východnej časti Stredomoria. Dnes sa pestuje v Grécku, Taliansku, ale aj Mexiku, USA, Čile, v južných oblastiach Afriky a Austrálie.

Rohovník nie je strom práve vysoký. Dosahuje maximálnu výšku okolo 15 metrov. Má pologuľovitú korunu, 10-20 centimetrov dlhé, kožovité listy. Kvitne nenápadnými, červeno-zelenými kvetmi. Pretože ide o rastlinu čeľade bôbovitých, je plodom rohovníka kožovitý lusk. Zvyčajne veľký 10-30 centimetrov, obsahujúci 4-10 semien. Struky majú tmavo hnedú farbu. Semená uložené v sladkej dužine, sú vajcovité, mierne sploštené a v zrelom stave vynikajú mimoriadnou tvrdosťou. Predtým sa používali ako závažie udávajúce hmotnosť drahých kameňov. Od ich názvu (arabsky kharrub, grécky kerátion) bol neskôr odvodený karát.

Struky je potrebné zo stromov zožať vo chvíli ideálnej zrelosti. Tá nastáva medzi augustom a októbrom. Je nevyhnutné, aby boli dostatočne suché, nesmú zmoknúť, pretože by mohli plesnivieť. Je potrebné ich otvoriť, zbaviť semien, vypláchnuť a dosušiť, aby sa aktivovali potrebné enzýmy. Nakoniec sa struky melú na veľmi jemný hnedý prášok, podobne ako pšenica.

Kým čokoláda obsahuje povzbudzujúci kofeín, v karobe ho nenájdeme. V jeho dužine sa nachádza glukóza a fruktóza, bielkoviny, vitamíny A, B a D, draslík, vápnik, horčík a stopové prvky ako železo, meď, chróm, nikel. V porovnaní so spomínanou čokoládou má až 17-krát menej tuku. O to viac obsahuje zdraviu prospešné vlákniny. Z karobu možno vyrobiť sirup, pálenku, používa sa na zahusťovanie potravín. Karobovú múku si obľúbili ľudia s intoleranciou laktózy a lepku. Využitie karobu je skutočne široké. A jeho prínosy značné. Vďaka vyššie spomínanému zloženiu je zdravým zdrojom energie, jeho vláknina podporuje správne trávenie, podieľa sa na regulácii hladiny cukru v krvi.

V roku 2016 predstavovala celosvetová produkcia karobu okolo 160 tisíc ton. Medzi najväčších dodávateľov patria Portugalsko, Španielsko, Taliansko a Maroko.

Účinky kávy

Karob
Účinky Karobu

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Vhodné na prípravu lahodného kakaa. Môže sa pripravovať s klasickým mliekom, so sójovým mliekom alebo s mliekom ryžovým. Skvelo sa taktiež hodí na pečenie dezertov.

Chuť a tóny:
Intenzita

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g karobového prášku
Tuky:0,65 g
Energetická hodnota:929 KJ / 222 kcal
z toho nasytených :0,09 g
Sacharidy:49 g
z toho cukry:40,5 g
Vláknina:9 g
Bielkoviny:4,6 g
Soľ:0,09 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášok
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášok

Kakaový prášok Extra Brut je skutočne originálnou záležitosťou. Zmes vyrobenú z najkvalitnejšieho kakaa ocenia čokoholici, cukrárky aj mamy malých detí. Pre tých prvých bude zárukou vynikajúcej chuti, druhým poskytne priestor pre nekonečnú kreativitu a tretím pomôže s večerným uspávacím rituálom. Poctivé kakao sa skrátka nikdy nestratí. Viac detailov tovaru
Momentálne nedostupné
Veľké balenia:
28,79 € s DPH
15,41 € s DPH
8,75 € s DPH
Malé balenia:
4,55 € s DPH
2,76 € s DPH
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..

KAKAOVÝ PRÁŠOK PANAMA (20/22)
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KAKAOVÝ PRÁŠOK PANAMA (20/22)

S kakaom obchodovali obyvatelia Panamy už za čias španielskej kolonizácie, komerčne začali kakaovníky pestovať okolo roku 1920. Tradičné národy používali bôby pri rituáloch, ako kozmetický prípravok aj na liečbu. Ako je to dnes? Krajina ležiaca na pomedzí Strednej a Južnej Ameriky zožne za rok približne 900 ton kakaových bôbov. Panamské kakao rastie v tieni pralesov a čokoláda z neho vyrobená si získava vynikajúcu povesť. Viac detailov tovaru
Dodáme do pondelok, 13. 4. 2020
Veľké balenia:
22,96 € s DPH
12,49 € s DPH
7,16 € s DPH
Malé balenia:
3,77 € s DPH
2,37 € s DPH

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda

Červené ruže, červené víno a k tomu - červená čokoláda. Novinka, po ktorej je veľká zhánka, sa vám bude páčiť. Čokoládové šošovky atraktívneho vzhľadu a rafinovanej chuti dobývajú svet. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocno svieža zároveň. Za jej farbou stoja len a len červené kakaové bôby. Ekvádorská špecialita dáva vzniknúť úplne novému typu čokolády. Ochutnajte. Viac detailov tovaru
Dodáme do pondelok, 13. 4. 2020
Veľké balenia:
33,97 € s DPH
18,02 € s DPH
10,19 € s DPH
Malé balenia:
5,21 € s DPH
3,11 € s DPH
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »