Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

MANU BLEND - kakaový prášok

Kód: 979

Manu je vládca. Stvoriteľ a prvý muž. Aspoň v indickej mytológii. Pre milovníkov plantážního kakaa bude odteraz aj synonymom vysokej kvality, vynikajúcej chuti a výborných vlastností. Špeciálna zmes vybraných kakaových práškov obsahuje 10-12 percent kakaového masla. Nájdete v nej vôňu dažďových pralesov i dotyk žeravého slnka. Spoznáte poctivú a ťažkú prácu farmárov. Veď "manus" znamená "ruka".

Veľké balenia:
Malé balenia:
27,67 € /1000 g 2,77 € /100 g
Dodáme do piatku, 2. 10. 2020
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Chuť
Chuť:
Horúca čokoláda

Zloženie

100% Kakao

Chuť

Kakaový prášok Manu Blend spoznáte podľa stredne hnedej farby. Chuť je skôr jemnejšia a hladká. Prášok je vhodný na prípravu nápojov, ale aj na pečenie.

Pôvod

O kakau toho vieme pomerne dosť. Ľudia ho konzumujú už niekoľko tisícročí, bolo podrobené mnohých vedeckým výskumom a dopyt po ňom stále stúpa. Niet preto divu, že kakao patrí k veľmi vyhľadávaným potravinám. V roku 2010 predstavovala celosvetová spotreba 3,6 milióna ton kakaových bôbov, pričom existuje predpoklad, že produkcia kakaa porastie tempom 2,2 percenta ročne.

Je teda isté, že o superpotravinu, ako je kakao tiež nazývané, bude záujem neustále. Zvlášť, ak pôjde o surovinu vysoko akostnej. Preto sme sa rozhodli namiešať vlastné jedinečnú kakaovú zmes. Manu Blend obsahuje čisté, 100-percentné prírodné kakao.

Kakaovníky pravý (Theobroma cacao) sa pestujú v tropických oblastiach s vlhkým a horúcim podnebím. Vyzerajú podobne ako naše čerešne. Ale pre potreby úrody kakaových strukov sú udržiavané vo výške 3-8 metrov. Farmári rozlišujú 3 základné odrody kakaovníkov: Forastero, Criollo a Trinitario. Ich semená majú rôzny vzhľad, chuť i vôňu. Tiež požiadavky na stanovište kakaovníkov sú odlišné, vrátane odolnosti voči chorobám a hmyzu.

Stromy kvitnú takmer celoročne, najviac kvetov majú ale dvakrát do roka. Pretože je môže opeľovať len špeciálny druh pakomára, premení sa v plod len 1 zo 100 kvetov. Výsledkom sú podlhovasté, pozdĺžne ryhované struky žlté, červené až fialovej farby. Keď je roľníci otvoria nožom, odhalí sladkú bielu dužinu s 20-40 semenami. Takzvané kakaové bôby je potreba vybrať, nechať niekoľko dní fermentovať a potom sušiť, zvyčajne na priamom slnku.

Tým ale práca farmárov nekončí. Pri sušení sa musí bôby veľmi často prehrabávať, aby nezačali plesnivieť. Na niektorých plantážach sa dočisťuje tak, že po nich "tancuje" bosými nohami miestne ženy. Zbaví je suchých šupiek, krásne naleští a údajne tiež ochráni pred napadnutím chorobami.

Prevažná väčšina všetkých producentov kakaových bôbov na svete sú malí poľnohospodári. Spájajú sa do družstiev, ktorá im zaručujú výhodnejšie vykupovať ceny a starajú sa o ich sociálne zabezpečenie. Akonáhle sú bôby predané na burze, putujú do tovární na výrobu kakaa. Najprv je potrebné semená upražiť, potom z nich vylisovať kakaovú hmotu a z nej oddeliť kakaové maslo a sušinu - samotné kakao. Aby bolo ešte jemnejšie, melie sa na kakaový prášok.

Kakao obsahuje skutočne veľké množstvo antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok. Za zmienku stojí horčík, železo, vápnik i zinok alebo vitamíny A a E. Je dokázané, že konzumácia kvalitného kakaa zlepšuje náladu, podporuje telesnú i duševnú pohodu a môže prispievať k prevencii kardiovaskulárnych chorôb.

Kakaový prášok Manu Blend je vhodný pre vegetariánov i vegánov.

Konzumácia tohto produktu môže u osôb trpiacich alergiou na kakao vyvolať zdravotné reakciu. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.

Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.

Účinky kávy

Kakao
Účinky kakaa

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Vhodné pre prípravu lahodného kakaa. Môže sa pripravovať s klasickým mliekom, so sójovým mliekom alebo s mliekom ryžovým. Skvele sa hodí taktiež na pečenie.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1215 kJ / 300 kcal
Tuky: 10,5 g
z toho nasytených : 6,4 g
Sacharidy: 10,1 g
z toho cukry: 0,7 g
Bielkoviny: 22,5 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášok
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášok

Najkvalitnejšie kakaové bôby, profesionálne spracovanie a jedinečný chuťový profil. Kakao Plein Arome si obľúbite po prvej lyžičke. Výborne sa hodí k príprave nápojov, dezertov aj pekárenských výrobkov. Čistý kakaový prášok stredne hnedej farby a príjemnej vône dodá vášmu pečeniu tú správnu iskru. Stavte topánky, že nielen vianočné cukrovinky, ale aj nedeľná bábovka budú tentoraz na jednotku! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..

KAKAOVÝ PRÁŠOK - GHANA (10/12)
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KAKAOVÝ PRÁŠOK - GHANA (10/12)

Ghanské kakao má zvuk. Jeho produkciu riadi špeciálna vládna inštitúcia, jeho výnosy generujú najväčšie príjmy štátnej pokladnice. Prečo by ste ho mali ochutnať? Kakaový prášok z Ghany je vysokej kvality, neobsahuje žiadne prímesi a má univerzálne použitie. Pripravíte z neho nápoj, ktorý dodá energiu. Ochutíte ním sušienky, ktoré potešia, a ozvláštnite ním raňajky, ktoré urobia z každého rána príjemný rituál. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
25,33 € /1000 g 2,53 € /100 g
Dodáme do piatku, 2. 10. 2020

KAKAOVÝ PRÁŠOK PANAMA (20/22)
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KAKAOVÝ PRÁŠOK PANAMA (20/22)

S kakaom obchodovali obyvatelia Panamy už za čias španielskej kolonizácie, komerčne začali kakaovníky pestovať okolo roku 1920. Tradičné národy používali bôby pri rituáloch, ako kozmetický prípravok aj na liečbu. Ako je to dnes? Krajina ležiaca na pomedzí Strednej a Južnej Ameriky zožne za rok približne 900 ton kakaových bôbov. Panamské kakao rastie v tieni pralesov a čokoláda z neho vyrobená si získava vynikajúcu povesť. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »