Peru SHB EP Finca Rosenheim - microlot
Ak chcete vedieť, ako chutí jedna z najlepších peruánskych káv, smelo do toho! Peru SHB EP Finca Rosenheim vás nadchne v prvom dúšku. Jej výnimočnosť sa ukrýva v ovocných tónoch sprevádzaných čokoládovo-škoricovou dochuťou. Aróma je nádherne kvetinová, kyselinka veľmi nenápadná. Káva z farmy rodiny Rosenheimovcov okrem toho získala certifikáciu Rainforest Alliance.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Peru SHB EP Finca Rosenheim je jemná, zároveň veľmi vrstevnatá. Zaujme kvetinovou arómou, miernou kyslosťou a chuťou ovocia, čokolády a škorice. Nádherný, harmonický zážitok korunuje dlhá, okrúhla dochuť.
Pôvod kávy
Finca Rosenheim je medzi baristami pojem. Rodinná farma obklopená nádhernou prírodou obhospodaruje okolo 60 hektárov pôdy, na tretine rastú kávovníky plodiace zrná vynikajúcej kvality. A zvyšok? Ten patrí napríklad úlom, ubytovacím zariadeniam, spracovateľskému zázemiu a predovšetkým... divokej prírode.
Kto sa sem vydá od mája do septembra, toho majitelia radi ubytujú a pokojne zapoja do starostlivosti o kávovníky, zberu červených kávových čerešní aj do ich spracovania. Okrem toho, že hostí čakajú parádne zážitky, odvezú si domov parádnu kávu. Peru SHB EP Finca Rosenheim je totiž hodnotená ako jedna z najlepších v Peru. Okrem toho získala certifikáciu Rainforest Alliance dokazujúcu, že farma, z ktorej pochádza, podporuje zachovanie biodiverzity a udržateľný život. V súčasnej dobe takýto certifikát drží okolo 2,5 milióna farmárov z viac ako 70 krajín sveta.
Ako môžete ľahko odhadnúť, venujú Rosenheimovej káve mimoriadnu starostlivosť. Kávovníky pestujú bez použitia priemyselne vyrábaných hnojív, červené kávové bobule zberajú výhradne ručne, spracovávajú ich premývaním a zelené zrno sušia na slnku.
Konkrétne táto káva pochádza z kávovníkov odrody bourbon. Ide o vysoké kríky, ktorým sa najlepšie darí vo vyšších nadmorských výškach. Ich výnos je síce priemerný, zato zrná sú známe vynikajúcimi chuťovými vlastnosťami a špičkovou arómou. Bourbon sa do Ameriky dostal koncom 19. storočia - z Brazílie bol rozšírený do ďalších oblastí Južnej a Strednej Ameriky, kde ho pestujú dodnes.
Skratka SHB (Strictly Hard Bean) v názve kávy vypovedá o veľmi tvrdom zrne, EP (European Preparation) potom ukazuje na fakt, že káva bola balená podľa najprísnejších štandardov.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.