Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ROBUSTA GUATEMALA FINCA SANTA MARGARITA washed

Kód: 787

Možno viete, že kávový priemysel sa v Guatemale začal vyvíjať v polovici 19. storočia. Možno tiež viete, že kopce oblasti Alta Verapaz ukrývajú pozoruhodné biotopy. Ale to najdôležitejšie - že tamojšia robusta je žiadaná na celom svete, pretože chutí naozaj originálne - by vám rozhodne uniknúť nemala. Kávová plantáž Finca Santa Margarita sa zameriava na produkciu kávových zmesí. My sme si vybrali jej Robustu. Je totiž vynikajúci

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Guatemala
Odroda
Odroda:
Robusta
Región
Región:
Alta Verapaz
Nadm. výška
Nadm. výška:
500 - 700m
Chuť
Chuť:
Ovocie
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré

Zloženie

Robusta 100%

CREMA A CHUŤ KÁVY

Guatemalskú robustu charakterizuje intenzívna kyslosť, plné telo a príjemná ovocná dochuť. Samozrejmosťou je kompaktná a súdržná crema, pre ktorú býva robusta pridávaná k arabice. Káva z plantáže Finca Santa Margarita nabáda k experimentovaniu. Vyskúšajte ju napoly s Arabikou alebo samostatne. Chuťový zážitok bude vždy excelentný.

Pôvod kávy

Káva je od počiatku veľmi silnou súčasťou guatemalskej ekonomiky. Po väčšinu 20. storočia bola krajina top producentom kávy v Strednej Amerike. V roku 2011 jej ale prvenstvo prebral Honduras.

Guatemalským kávovníkom najviac prospievajú teploty medzi 16-32 ⁰C a nadmorská výška 500-700 metrov. Vo vyššie položených zónach (nad 1500 metrov nad morom) musia byť plantáže chránené pred studenými severnými vetrami.

Prvá produkcia kávy v Guatemale datuje do rokov 1850-1860. Malé plantáže začali vznikať v regiónoch Amatitlán a Antiqua. Hlavnou prekážkou rýchleho rastu kávového priemyslu bol spočiatku nedostatok robotníkov.

Plantáž Finca Santa Margarita by sme našli južne od mesta Santa Margarita. Bola založená roku 1888 rodinou Dieseldorffov. Kto ju navštívi, ten dostane výklad o histórii pestovania kávy aj jej výrobe. Tá je mimochodom veľmi starostlivá a prepracovaná. Takzvané mokré spracovanie (fully-washed, wet-processed) zahŕňa olúpanie zŕn, kvasenie v špeciálnych nádržiach s vodou (zrná sú tak zbavené lepkavej vrstvy) a sušenie horúcim vzduchom v sušiacich strojoch.

Káva spracovaná mokrou metódou máva sviežejšiu chuť ako spracovaná metódou suchou.

Účinky kávy

Robusta
Účinky robusty

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávovej lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »