Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

Robusta Guinea Lokpo - zrnková káva

Kód: 1900

Macenta, nová spracovateľská stanica na juhovýchode Guiney, má veľké ciele. Chce vyrobiť najlepšiu robustu na svete. Ako sa jej to darí, môžete posúdiť sami. Robusta Guinea Lokpo chutí po mliečnej čokoláde s lieskovými orieškami. Perfektne sa hodí pre domáce espresso zmesi, vyskúšať ju môžete aj filtrovanú.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Guinea
Odroda
Odroda:
Canephora
Región
Región:
Macenta
Nadm. výška
Nadm. výška:
600-1100m
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Lieskový oriešok, Máslo
Spracovanie
Spracovanie:
Honey

Zloženie

Robusta 100%

Crema a chuť kávy

Robusta Guinea Lokpo patrí k tým, ktoré majú stredné až ťažké telo a pomerne výraznú chuť. Avšak, aj napriek tomu, že ide o robustu, jej kyslosť je veľmi jemná a krásna dochuť nezvyčajne dlhá. V šálke tejto kávy rozpoznáte tóny mliečnej čokolády, lieskových orechov a masla. Pri pozornej degustácii odhalíte závan korenia. Aróma je primerane silná, decentne koriandrová.

Skúste túto kávu namiešať s vašou obľúbenou arabikou a pripraviť si tak skvelú domácu espresso zmes. Pomery necháme na vás, môžete experimentovať podľa chuti. Kvalitné robusty sú vhodné aj na filter, toto je jedna z nich. Vyskúšajte ju.

Pôvod kávy

Región Macenta, z ktorého sme túto robustu priviezli, leží na juhovýchode štátu Guinea v západnej Afrike. Tropická, monzúnová klíma a na živiny bohatá pôda ho predurčujú na pestovanie ryže, manioku, orechov kola, paliem, ale aj čaju a kávy – predovšetkým robusty. Kávovník robusta (Coffea canephora alebo Coffea robusta) je podobne ako kávovník arabský (Coffea arabica) vždyzelený ker, ktorému vyhovujú podmienky tropických a subtropických lokalít. Má tuhšie, elipsovité listy a kvitne malými bielymi kvetmi. Plodom oboch kávovníkov sú kôstkovice obsahujúce najčastejšie 2 polguľaté zrná. Špecifikom zrniek robusty je zaoblenejší tvar a rovná ryha (arabika máva zrno pretiahnutejšie a ryhu krivolakú). Rozdiel je samozrejme aj v chuti – káva upražená z robusty je výraznejšia, s vyššou horkosťou a istou zemitosťou.

Pokiaľ ide o kofeín, obsahuje ho až dvakrát viac ako arabika. Robusta Guinea Lokpo je zaujímavá nielen krásnou, plnou chuťou, ale aj príbehom, ktorý za ňou stojí. Pochádza totiž z novej spracovateľskej stanice Macenta vybudovanej pod horským masívom Ziama, čo je prírodná rezervácia zapísaná na zozname UNESCO.

Tamojšia farma pestuje kávovníky v súlade so zásadami udržateľného rozvoja (bez využitia hnojív aj umelej závlahy), za stromy vyrúbané kvôli mladým rastlinkám kávovníkov vysádza nové a svojím prístupom k robotníkom podporuje zachovanie ich životného štandardu. Macenta spolupracuje s miestnymi drobnými farmármi a ich úrodu spracováva veľmi starostlivo. V tomto prípade využila takzvanú honey metódu, ktorá kombinuje oba klasickejšie spôsoby výroby, a to washed a natural.

„Medová“ káva vzniká tak, že robotníci zbavia kávovej čerešne šupky a zrnká obalené zvyškami lepkavej, sladké dužiny sušia rozložené na bambusových platoch. Kávu pri tom musia často prehrabávať a na noc prikrývať. Len tak zabránia jej plesniveniu. Celý proces býva ukončený po 15-20 dňoch. Káva spracovaná týmto spôsobom máva vyváženú kyslosť, harmonické telo a intenzívnu sladkosť ovocia.

Účinky kávy

Robusta
Účinky robusty

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave.
  2. Na 1 šálku použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »