Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

VENEZUELA SUR DEL LAGO SUPERIOR - kakaové bôby nepražené

Kód: 1332

O kakaových bôboch sa dobre vie, že obsahujú teobromín zlepšujúci náladu a kofeín zvyšujúci elán. Tiež je známe, že sú skvelé, keď máte chuť na sladké. Doprajte si benefity kakaa v jeho naprirodzenejšej forme. Bôby z venezuelskej oblasti Sur del Lago vykazujú príjemnú ovocnú horkosť, sú maslovo jemné a kvetinovo voňavé. Hryzte ich u televízie, v aute alebo cestou na dôležitú schôdzku. Upokoja a povzbudia zároveň.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Venezuela
Odroda
Odroda:
Porcelana
Región
Región:
Sur del Lago de Maracaibo
Chuť
Chuť:
Ovocie, Kvetinová, Orech, Kvety

Zloženie

100% Kakaové bôby

Chuť

Nepražené kakaové bôby Venezuela Sue del Lago Superior chutia samozrejme výrazne po čokoláde, sú horké, ovocno-kvetinové a príjemne maslové. V dochuti môžete rozpoznať lieskové oriešky.

Pôvod

Výraz Sur del Lago, teda "južne od jazera" je skratka používaná pre venezuelskú oblasť Lago de Maracaibo. Prosperujúca poľnohospodárska lokalita leží blízko veľkej prílivovej zátoky, často nazývanej jazero Maracaibo. Vďaka produkcii mäsa, mlieka a banánov patrí k regiónom s najvyšším ekonomickým prínosom Venezuely. Je dobré dodať, že sa na ňom podieľajú aj kakaové bôby, ktoré krajina exportuje vo veľkej miere do Európy.

Venezuelské kakao patrí k najvyhľadávanejším na svete. Kakaovníky miestni roľníci pestujú od 18. storočia. Ročná produkcia je odhadovaná na 16 tisíc ton kakaových bôbov, ktoré rastú na ploche približne 33 tisíc hektárov. Pestovaním a zberom kakaovníkov sa vo Venezuele živí okolo 15 tisíc rodín. Najviac kakaových bôbov je zbieraných počas novembra až januára, menšia úroda potom pripadá na máj až júl.

Kakaovníky (Theobroma cacao) sú stálozelené kríky, ktoré plodia žlté, oranžové až červené struky. Tie majú pretiahnutý tvar a pozdĺžne ryhy. V ich dužine sa ukrývajú semená. Tie je potrebné vybrať, niekoľko dní fermentovať a sušiť. Kakaové bôby je pri sušení nutné často obracať, aby neplesniveli a bola uchovaná ich maximálna kvalita. Vo finálnej podobe ich je možné konzumovať samostatne, alebo použiť na výrobu kakaa a čokolády. Z dužiny sa pripravujú šťavy či koktaily, v niektorých regiónoch z nej destiláciou získavajú alkohol.

Nepražené kakaové bôby sa dostávajú do centra pozornosti vyznávačov zdravého životného štýlu. Sú čisto prírodné, bohaté na mnoho zdraviu prospešných látok. Sú výbornou desiatou, môžu byť súčasťou radu pokrmov, ocenia ich vegetariáni aj vegáni.

Účinky kávy

Kakao
Účinky kakaa

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Konzumovať sa môžu ako orechy.

Uchovávajte na suchom a tmavom mieste v pootvorenom vrecúšku (bôby musia dýchať).

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaových bôbov
Energetická hodnota: 520 kcal
Tuky: 52 %
Bielkoviny: 14 g
Sacharidy: 20 g
Theobromin: 1,3 g
Kofeín: 0,1 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »