Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
« Späť na váš výber (23 produktov)

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SLANÝ KARAMEL

Kód: 1575
Hodnotenie: vynikajúci, 1 recenzia

Podľa štatistík pripadá na každú osobu planéty viac ako pol kila čokolády ročne. Najviac maškrtia Švajčiari a Belgičania, ako inak. Ich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízanky alebo plnené cukríky majú meno na celom svete. Koľkí z čokoholikov si doprajú nevšedné kombinácie chutí, nie je tak zrejmé. Avšak je úplne isté, že sa k nim čoskoro pridáte. Stačí ochutnať mliečnu čokoládu so slaným karamelom, a ste lapení.

Veľké balenia:
Malé balenia:
32,30 € /1000 g 3,25 € /100 g
Dodáme do utorka, 21. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Peru
Chuť
Chuť:
Karamel

Zloženie

Kakaové maslo, Cukor, Sušené mlieko, Karamel, Sušené odstredené mlieko, Jedlá soľ, Aróma prírodná, Extrakt z vanilkových strukov

Chuť

Čokoládové šošovky Slaný karamel si zamilujú tí, ktorí vyhľadávajú chute atraktívne a jedinečné. Spojenie bielej čokolády, karamelu, vanilky a štipky soli poskytuje exkluzívny zážitok - sladko slaný, delikátne jemný a napriek tomu neprehliadnuteľný.

Šošovky sa hodia k rozpusteniu v mlieku (kravskom, sójovom, makovom, mandľovom...), môžete ich použiť pri výrobe dezertov a podobne.

Pôvod

Peru je svetovým producentom kakaových bôbov, takže nie je divu, že aj čokoládové šošovky Slaný karamel obsahujú ingrediencie z jeho plantáží. Fermentované semená kakaovníkov (Theobroma) používali pôvodní obyvatelia k príprave nápojov už v roku 1900 pred naším letopočtom! Vtedy rástli vždyzelené, nevysoké stromy samozrejme divoko, dnes ich pestujú drobní farmári.

Získať z kakaovníkov semená je ale práca skutočne ťažká. Rastliny vyžadujú kvalitnú pôdu, stabilnú teplotu a vysokú vlhkosť, zároveň neznášajú priame slnečné žiarenie. Plodia asi 3-5 rokov od vysadenia sadeničiek, produktívne sú približne 25 rokov. Hoci stromy bohato kvitnú, opelených je len 5 percent kvetov. Zber kakaových bôbov je práca pre silných mužov. Guľovité alebo vajcovité plody vážiace okolo pol kilogramu sú k stromom pevne prisadnuté, robotníci ich musia odsekávať mačetami. Bobule obsahujú až 60 semien uložených v dužine pod tvrdou šupkou. Semená je potrebné vybrať a niekoľko dní nechať fermentovať. Počas prirodzeného procesu sa ich farba zmení z bielej na hnedú a ich aróma získa typickú čokoládovost.

Cesta k samotnej čokoláde je ale ešte dlhá. Fermentované semená putujú do spracovateľských závodov, v ktorých ich upražia a pomelú na kakaovú hmotu. Z nej sa oddelí kakaový prášok a kakaové maslo. Práve z kakaového masla sa následne vyrába biela "čokoláda". Prečo tie úvodzovky? V prípade tejto cukrovinky totiž o čokoláde môžeme hovoriť len obrazne. Neobsahuje kakaovú hmotu, takže je v nej zároveň len zanedbateľné množstvo teobromínu a kofeínu.

Ku kakaovému maslu boli v prípade šošoviek Slaný karamel pridané cukor, sušené mlieko, karamel, extrakt z vanilkových strukov a štipka soli. V Európe poznáme bielu čokoládu zhruba od polovice 20. storočia. Dnes je jej zloženie regulované Európskou úniou, musí obsahovať minimálne 20 percent kakaového masla, 14 percent mliečnej sušiny a 3,5 percenta mliečneho tuku.

Biela čokoláda môže obsahovať látky vyvolávajúce alergie, opatrní by mali byť ľudia citliví na mlieko, sójové bôby (sóju) a výrobky z nich.

Túto čokoládu skladujte pri teplote 12-20 °C.

Upozornenie

Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch alebo fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2497 kJ/600 kcal
Tuky: 43,3 g
z toho nasytených : 26 g
Sacharidy: 43,9 g
z toho cukry: 43,9 g
Vláknina: 0,1 g
Bielkoviny: 8,7 g
Soľ: 0,5 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

5. 1.

Hodnotenie: vynikajúci
úplná fantázia, nebíčko v papuľke

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


15% ZĽAVA
KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva

Naozaj ste ešte neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rýchlo napraviť! Sopečná pôda stredoamerickej krajiny dáva tamojšej arabike plnú, ušľachtilú chuť. V prípade sorty San Raffael z regiónu Tarrazu je dojem umocnený zamatovo sladkými tónmi karamelu. Zverte svoje chuťové bunky odborníkom, veď na Kostarike rastie 400 miliónov kávovníkov! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
37,50 € /1000 g 31,85 € /1000 g 3,20 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do utorka, 21. 5. 2024

VANILKOVÁ zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

VANILKOVÁ zrnková káva

Tradičná a populárna vanilková príchuť dodáva plantážovej káve nežnú hebkosť. Aromatické korenie poznajú snáď vo všetkých domácnostiach, je súčasťou radu pokrmov, nápojov aj parfémov. Niet preto divu, že vanilkou aromatizujeme tiež kávu. Náš majster pražiar venuje príprave ochutenia kávy maximálnu pozornosť. A my môžeme ponúkať najvyššiu kvalitu! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
31,60 € /1000 g 3,15 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do utorka, 21. 5. 2024

FRANCÚZSKA VANILKA rozpustná káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

FRANCÚZSKA VANILKA rozpustná káva

Vanilka je snáď najrozšírenejším korením na svete. Európania ju milujú od 16. storočia, ale starí Aztékovia a Toltékovia poznali vanilku ďaleko skôr. Francúzska čiže bourbonská vanilka sa dováža z ostrova Réunion. Jej pestovanie, zber aj spracovanie je náročné, takže ani cena nie je práve ľudová. Vy si ju teraz ale rozhodne nenechajte ujsť - v káve z Ekvádoru! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
29,90 € /1000 g 3,00 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do utorka, 21. 5. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »