Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY VENEZUELA ORIGIN 72%

Kód: 994

Pestujú tam kakaovníky odrody Criollo, vyvážajú kakao do najprestížnejších čokoládovní a značný dôraz kladú na organický spôsob poľnohospodárstva. Áno, juhoamerická Venezuela má na mape horkosladkých vôni a chutí svoje pevné miesto. Hádajte, čomu tam hovoria "peniaze, ktoré rastú na stromoch". Správne - kakaovým bôbom!

Veľké balenia:
Malé balenia:
52,65 € /1000 g 5,25 € /100 g
Dodáme do stredy, 22. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Venezuela
Chuť
Chuť:
Horká čokoláda

Zloženie

Sójový lecitin 58%, Kakaové maslo, Cukor, Přírodní vanilkový prášek

CHUŤ

Horká čokoláda s 72 % obsahom kakaa je poriadne plná a hutná. Aj napriek tomu jej horkosť nijako nekazí chuťový zážitok a celkové vyznenie. Čokoládové šošovky Venezuela origin nechávajú v ústach dlhotrvajúci hrejivý pocit.

PÔVOD

Venezuela bola podľa niektorých zdrojov vôbec prvým exportérom kakaa v histórii. Na začiatku 17. storočia sa tak zlegalizoval čierny obchod, ktorý miestni pestovatelia kakaovníkov pravých (Theobroma cacao) prevádzkovali napríklad s Holandskom, Anglickom alebo Francúzskom.

Historik, gurmán a zakladateľ Center of Gastronomica Studies, pán Lovera, hovorí, že kakaovníky boli prvýkrát nájdené vo vysoko položených údoliach Mérida a Trujillo na západe Venezuely a odtiaľ sa rozšírili do susedných oblastí. Prominentný expert na kakao César Guevara je zase mienky, že kakaovníky odrody Criollo pochádzajú z južných brehov jazera Maracaibo a niektorých vlhkých pobrežných oblastí, zatiaľ čo odrody Forastero majú domov v povodí Amazonky. Semená kakaovníkov sa podľa neho šírila ako prostredníctvom indiánskych mužov, tak pomocou zvierat a vetra.

Bolívarská republika Venezuela získala meno podľa svojich španielskych kolonizátorov - Venezuela je zdrobneninou Venezia, teda Benátky. Bolívar v názve zase odkazuje k slávnemu rodákovi Simona Bolivara. Históriu krajiny úplne zásadným spôsobom ovplyvnil Krištof Kolumbus, ktorý na jej brehu pristál v povestnom roku 1492.

Dnes sa Venezuelčanom v dôsledku takzvaného "socializmu 21. storočia" dobre nedarí. V roku 2014 mala krajina najvyššiu infláciu na svete (63,4%), v roku 2016 bolo bežné nakupovať potraviny na prídel.

Cez všetky sociálno-ekonomické útrapy dokážu venezuelskí roľníci pestovať kakaovníky, ktoré sú zdrojom najkvalitnejšieho kakaa na svete. Získava si prestíž v celej Európe i inde a žne vavríny na mnohých súťažiach. Za bezkonkurenčným kakaom a čokoládou z Venezuely stojí každodenná drina a starostlivosť, ktorú drobní roľníci venujú pestovaniu a žatvu stromov aj spracovanie ich semien. Výsledkom je čokoláda par excellence, ktorú si môžeme vychutnávať aj my.

A nielen vychutnávať. Konzumáciou vysokopercentné čokolády získavame celý rad antioxidantov, minerálov a vitamínov. Dokonca toľko, že sa o čokoláde hovorí ako o superpotravine. Jej komplexnosť a schopnosť povzbudiť organizmus a podporiť mnoho telesných pochodov je úctyhodná.

Čokoládové šošovky Venezuela origin sú vhodné pre vegetariánov i vegánov.

Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.

Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.

Upozornenie

Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. .

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové čočky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2 324 kJ / 559 kcal
Tuky: 37,4 g
z toho nasytených : 22,9 g
Sacharidy: 45 g
z toho cukry: 42 g
Bielkoviny: 6,5 g
Soľ: 0,08 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »