Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
« Späť na váš výber (25 produktov)

Horúca čokoláda v prášku s kokosovým cukrem BIO

Kód: 1922

Dominikánske BIO kakao s kokosovým cukrom? Prečo nie! Pripravte si rýchly, dobrý a antioxidantmi našliapaný nápoj. Môžete k nemu pridať šľahačku, škoricu, marshmallow alebo karamelový sirup, môžete ho popíjať na desiatu aj len tak pre radosť. Horúca čokoláda v prášku sa hodí pri práci aj na odpočinok.

Veľké balenia:
Malé balenia:
25,00 € /1000 g 2,50 € /100 g
Dodáme do stredy, 22. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Mliečna čokoláda
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Kakaový prášok BIO, Kokosový cukor BIO

Crema a chuť čokolády

Horúca čokoláda v prášku 30% s kokosovým cukrom je mimoriadne príjemná, ľahká a tak akurát sladká.

Pôvod čokolády

História horúcej čokolády sa začala písať v čase predkolumbovskej Ameriky. Pražené kakaové bôby používali na prípravu nápoja Mayovia a Aztékovia, a to na území dnešného Mexika. Hovorili mu xocolātl, teda horká voda, považovali ho za posvätný a popíjali našľahaný, ochutený najrôznejším korením. Podľa dostupných informácií si takú „čokoládu“ zladili medom alebo agávovým nektárom.

V 16. storočí Mexiko dobyli Španieli a xocolātl priviezli do Európy. Takmer okamžite si ho obľúbila šľachta aj cirkevní hodnostári. Trvalo ale ešte ďalších 200 rokov, kým prišla na svet čokoláda, ako ju poznáme dnes.

Pokiaľ ide o horúcu čokoládu, ide o nápoj pripravovaný z kakaa, cukru a mlieka, ktorý sa zahrieva a mieša tak dlho, kým nevznikne hladký, jemný, horúci drink. Čím kvalitnejší kakaový prášok a cukor je , tým je výsledok samozrejme lahodnejší.

Kakao z Dominikánskej republiky k tým špičkovým rozhodne patrí. Vyznačuje sa ovocnými a kvetinovými tónmi. Tie získava vďaka unikátnym klimatickým a pôdnym podmienkam, v ktorých kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rastú. Až 10 metrové stromy plodia podlhovasté bobule obsahujúce niekoľko semien – kakaových bôbov. Ich vybratie z bobúľ je pomerne náročné, pretože sú uložené v silnej a húževnatej dužine. Keď robotníci semená uvoľnia, nechávajú ich 1-6 dní fermentovať, potom ich sušia a odosielajú na trh. Spracovatelia kakaových bôbov z nich vyrábajú kakaový prášok a kakaové maslo.

Spomeňme ešte, že kakao z Dominikánskej republiky, ktorá je jedným z najväčších producentov BIO kakaa na svete, patrí k mimoriadne ceneným. Vyhľadávajú ho výrobcovia prémiových čokolád a jeho cena nie je práve najnižšia. Kakao obsahuje množstvo jedinečných látok, medzi nimi teobromín, kofeín, flavonoidy, anandamid, fenyletylamín a minerálne látky (horčík, železo, zinok).

Druhou dôležitou ingredienciou tejto horúcej čokolády je kokosový cukor, prírodné sladidlo vyrábané z nektáru kvetov kokosovej palmy. Jeho výhodami sú nižší glykemický index, bohatý a komplexný chuťový profil pripomínajúci karamel a jemná vôňa kokosu.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Rozpustite 30 g čokolády v cca 150 ml horúceho mlieka. Pokiaľ chcete mať nápoj hutnejší a výraznejšej chute, čokoládu zmiešajte v pomere 33 g čokolády a 66 ml horúceho mlieka. Samozrejme sa s pomerom môžete pohrať tak, ako Vám to bude najlepšie vyhovovať.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1646 kj / kcal
Tuky: 6,4
z toho nasytených : 3,9
Sacharidy: 71,5
z toho cukry: 63,2
Bielkoviny: 7,5
Soľ: 0,29
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

Horúca Brazília dáva svetu nielen famóznych futbalistov, nerastné suroviny a príležitosť obdivovať kultúrne pamiatky. Je tiež krajinou, ktorá sa preslávila vývozom mimoriadne kvalitnej kávy. Stopercentná arabika Santos NY2 patrí medzi klasiku, ktorá Vás nikdy neomrzí. Kto by odolal čokoláde a orieškom? Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
23,05 € /1000 g 2,30 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 22. 5. 2024

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Super jemná, mimoriadne voňavá a sladko čokoládová. Káva z populárnej brazílskej plantáže Fazenda da Lagoa (Farma pri jazere) patrí k najvyhľadávanejším na svete. Dozrieva v náruči dažďového pralesa, obklopená horami a krištáľovými jazerami. Pražíme ju stredne intenzívne, aby sme uchovali jej dokonalé hladké telo a ovocnú arómu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
38,90 € /1000 g 3,90 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 22. 5. 2024

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - zrnková káva

Brazílsku kávu ste už iste ochutnali. Možno bola aj z tradičného regiónu Sul de Minas. Čo takto dať si ju tentoraz bez kofeínu? Šetrná švajčiarska metóda zbavila kávu populárneho alkaloidu, ale ponechala jej prirodzene skvostnú chuť aj arómu. Vaša šálka bude plná čokolády a orechov, sladká, vyvážená a voňavá. Môžete si hju dopriať, koľkokrát len ​​budete chcieť. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
36,20 € /1000 g 3,60 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 22. 5. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »