Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ZAMATOVÁ JÁVA - darčeková dóza 300 g

Kód: 1499

Obdarujte svojich blízkych krásnym darčekom, ktorý poteší myseľ aj chuťové poháriky! Pripravili sme pre Vás exkluzívne balenie kávy v darčekovej dóze.

"Doprajte si kávu s neobvyklou hĺbkou a orientálnou vôňou".

Dóza je naplnená zrnkovou kávou až po okraj.

19,90 € s DPH
16,55 € bez DPH
Dodáme do utorka, 21. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

Zloženie

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Sladká chuť s tónmi čokolády - taká je arabika Java Jampit. Čerstvo pražená a dobre pomletá vytvorí v šálke luxusný nápoj s bohatou a elastickou penou. Zamatové telo a nízka kyslosť sú ohromujúce. Káva má nezvyčajnú hĺbku, ktorú podčiarkuje zmes orientálnych vôní. Čokoládová, hladká a pikantná.

Pôvod kávy

Plantáže Blawan & Jampit, odkiaľ sme túto kávu priviezli, sa nachádzajú v nádhernej krajine plnej sopiek a jazier. Východ exotického ostrova Jáva patrí káve od konca 17. storočia, kedy ju tam doviezli Holanďania. Z indonézskeho súostrovia sa kávové zrná vozili do Európy na plachetniciach a hovorí sa, že vrecia boli používané ako potrebná záťaž. Vďaka morskej soli mala taká káva originálny chuťový profil.

Odroda Jember sa do Indonézie dostala z Etiópie cez Indiu. Vyznačuje sa tónmi karamelu, javorového sirupu a čokolády. Všetky kávovníky sú starostlivo triedené a ošetrované, aby bolo dosiahnuté maximálnej kvality bobúľ. Tie dozrievajú prakticky celoročne a tiež tak sú zbierané. Vzhľadom pripomínajú čerešňu. Na rozdiel od nej nie je na plodoch kávovníkov (Coffea arabica) najcennejšia dužina, ale kôstky. Dve tvrdé jadrá charakteristického tvaru fazule je potrebné dužiny a obalov pomerne zložitou cestou zbaviť, potom fermentovať, dočistiť a vytriediť. Výsledkom je zelená káva, ktorá až správnym pražením získa žiadanú chemickú a fyzikálnu štruktúru. Typický hnedý odtieň kávových zŕn je dôsledkom karamelizácie cukrov a karbonizácie celulózy. Praženie je mimoriadne delikátny proces, ktorému venujeme rovnako veľkú pozornosť, ako výberu akostnej plantážovej kávy.

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »