

Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
4. Keď si môžete vybrať, prečo nezvoliť to najlepšie?

A to aj v segmente kávy. Čo ich k tomu vedie?
Kvalitná = plantážna
Plantážna káva je označenie pre akostnú jednodruhovú kávu so zreteľným pôvodom. Jej vlastnosti sa odvíjajú od oblasti, kde bola zbieraná, a taktiež kvality praženia. Rovnako, ako si radšej kúpite veterník od známej cukrárky, dáte určite prednosť káve privezenej z overenej plantáže. Istota, že jej zberu, uchovaniu aj transportu bola venovaná maximálna starostlivosť, je na nezaplatenie.
Rôzne plantáže, rôzne chute
Brazília, Etiópia, Kolumbia, India… Ako by sa vám páčilo cestovať, bez toho aby ste vytiahli päty z domu? Nám veľmi. Preto sme fanúšikmi mnohých druhov káv, ktoré nám sprostredkovávajú nádherné zážitky. Vyberte si medzi provokatívnym čokoládovým nádychom brazílskej South of Minas, kokosovým pohladením kolumbijskej Excelso Medelin alebo napríklad indonézskou sladko ostrou Sumatra Lintong.
Z plantáže rovno na stôl
Plantážna káva je nakupovaná priamo od farmárov a drobných pestovateľov. Neputuje týždne na trhy, neleží mesiace v skladiskách ani prístavoch. Nie je potrebné ju na výrobných linkách presypávať a baliť do farebne potlačených sáčkov. Priváža sa originálne zabalená v 25kilogramových vreciach. Je pražená postupne, podľa potreby. K zákazníkom sa posiela v hermeticky uzatvorených alumíniových zipsových obaloch s jednocestným ventilom. Je tak chránená pred svetlom, vlhkom a cudzími pachmi.
Výsledok ovplyvní praženie a mletie
Akú kávu si nakoniec do šálky nalejete, závisí nielen od druhu použitej kávy, ale taktiež praženia kávových zŕn a následnom mletí. Nie ste odkázaní na anonymného výrobcu – môžete si vybrať svoju pražiareň, rovnako tak zvoliť mlynček a jeho hrubosť.
- Praženie: Veľmi delikátny proces, na ktorom záleží výsledná chuť a aróma kávy. Prebieha v špeciálnych pražičkách, kde sú kávové zrnká najskôr zbavené vlhkosti. Ich farba sa pomaly mení v sýto zelenú, žltú a hnedú. Vplyvom tepla začínajú praskať, ich cukry karamelizujú, vo vnútri sa akumuluje oxid uhličitý, dôležitý pre vytvorenie cremy na povrchu espressa. Nasleduje takzvané druhé praskanie, v závere je káva rýchlo schladená. Znalci tvrdia, že dobré praženie dokáže dostať aj z priemernej kávy maximum chuti a arómy.
- Mletie: Má tesne predchádzať príprave kávy. Existuje niekoľko spôsobov, ako a čím kávu pomlieť. Podrobnejšie sa o nich dozviete v nasledujúcej kapitole. V skratke sa dá povedať, že najlepšie pomelie a kvalitu kávy uchová mlynček s keramickými kameňmi a voliteľnou hrubosťou mletia.
Svojim najmilším chceme dopriať to najlepšie
Pozvanie na kávu je z tých udalostí, ktoré sa neodmietajú. Či už vás pozve kamarátka, šéf, alebo babička, vždy vám ponúknu to najlepšie, čo doma majú. Nikto si nevychutná čas strávený u vyvanulej lógrovky, aj keby s ním u stolu sedela anglická kráľovná. Dobrá káva má zážitok zo spoločných chvíľ umocniť. Preto vždy vyberajte najvyššiu akosť. Pre vašich vzácnych hostí aj pre seba!
Ochutnávanie robí radosť
Ochutnajte viac druhov plantážnych káv. Stanovíte si vlastné preferencie, zoznámite sa s možnými tónmi a zafarbením kávy z rôznych kútov sveta. Pitie kávy je ušľachtilá zábava.
Na konkrétne otázky rýchle a fundované odpovede
Tí, ktorí už si našli svojho dodávateľa plantážnej kávy, vedia, že sa na neho môžu kedykoľvek obrátiť a poprosiť o radu alebo pomoc. Neviete, ako kávu skladovať? Prečo má vaše espresso slabú penu? Koľko lyžičiek dať do french pressu? Aká káva práve prichádza na trh a kde nakúpiť mimoriadne akostné a vzácne druhy? Dobrý dodávateľ vám obratom a odborne odpovie. Nebojte sa opýtať. Zážitok zo správne pripravenej kvalitnej kávy za pár minút na telefóne alebo u e-mailu rozhodne stojí.