

-
Káva podľa krajiny pôvodu
- Austrália káva
- Bali káva
- Bolívia káva
- Brazílska káva
- Burundi káva
- Dominikánska káva
- Ekvádorská káva
- El Salvador káva
- Etiópia káva
- Guatemala káva
- Guinejská káva
- Havaj káva
- Honduras káva
- Indická káva
- Indonézia a Java káva
- Jamajka káva
- Jemen káva
- Kamerun káva
- Keňa káva
- Kolumbia káva
- Kongo káva
- Kostarika káva
- Kubánska káva
- Malawi káva
- Mexická káva
- Myanmar (Barma) káva
- Nepálska káva
- Nicaragua káva
- Panama káva
- Papua Nova Guinea káva
- Peru káva
- Pobřeží slonoviny káva
- Portoriko káva
- Rwanda káva
- Tanzánia káva
- Timor káva
- Togo káva
- Uganda káva
- Venezuela káva
- Vietnam káva
- Zambia káva
- Zimbabwe káva
Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
Zrnková bezkofeinová káva
Mnoho ľudí kvôli zdravotným problémom hľadá cestu ako si vychutnať svoju obľúbenú a kvalitné zrnkovú plantážovú kávu, a preto volí kávu bez kofeínu. Kofeín je látka, ktorá sa vyskytuje v zrnkovej káve Arabica aj Robusta celkom prirodzene. Bezkofeínová zrnková plantážová káva má väčšinu kofeínových… celý popis

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - zrnková káva

COLUMBIA EXCELSO SWISS WATER DECAFE – zrnková káva bezkofeinová

MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - zrnková

GUATEMALA HB SWISS WATER DECAFE - zrnková káva

PERU GRADE 1 SWISS WATER DECAFE BIO - zrnková káva

HONDURAS SHG BIO SWISS WATER DECAF - zrnková káva

IRISH CREAM - zrnková káva bezkofeinová

COOKIES - zrnková káva bezkofeinová
Zrnková bezkofeinová káva
Mnoho ľudí kvôli zdravotným problémom hľadá cestu ako si vychutnať svoju obľúbenú a kvalitné zrnkovú plantážovú kávu, a preto volí kávu bez kofeínu. Kofeín je látka, ktorá sa vyskytuje v zrnkovej káve Arabica aj Robusta celkom prirodzene. Bezkofeínová zrnková plantážová káva má väčšinu kofeínových zložiek odstránených, ale neznamená to, že by tu žiadny kofeín nebol. Väčšinou sa jedná o zvyškové množstvo kofeínu v zrnkovej káve, a to v množstve 1% pre Arabicu a cca 2% pre kávu druhu Robusta.
A ako sa vlastne taká bezkofeínová káva vyrába? A koľko vlastne toho kofeínu v káve zostáva, keď je tu uvedené, že 97% kávy je bez kofeínu?
Vlastne sa dá povedať, že existujú dva spôsoby, akým sa kofeín z kávy najčastejšie odstraňuje:
Európsky proces - asi najčastejšie používaný postup. Káva sa v tomto prípade zbavuje kofeínu postupom, kedy sa káva najskôr namáča vo vode, následne sa premýva v metylénchloride, ktorý na seba viaže spomínaný kofeín. Potom sa káva premyje znovu vo vode a vysuší. Výhodou tejto metódy je, že takmer nestráca svoju prirodzenú chuť a arómu.
Vodný proces - tento spôsob je oproti predchádzajúcemu úplne bez chemickej reakcie. Kofeín sa u tejto metódy sa zrnkovej plantážovej kávy získava pomocou horúcej vody a pary. Odstraňuje sa pomocou filtrov s aktívnym uhlíkom. Výhodou tejto metódy je, že sa tu nepoužívajú žiadne chemické látky, ale nevýhodou, že okrem kofeínu sa z kávy odstraňujú tiež éterické oleje a arómy. Týmto spôsobom sa spracováva predovšetkým Arabika, ktorá utrpí oveľa menej ako druh Robusta.
Mimochodom, keď na štítku objavíte, že je 97% kávy bez kofeínu, tak to vlastne znamená, že bolo 97% z 1% alebo z 2% hmotnosťou zložky kofeínu.