

-
Káva podľa krajiny pôvodu
- Austrália káva
- Bali káva
- Bolívia káva
- Brazílska káva
- Burundi káva
- Dominikánska káva
- Ekvádorská káva
- El Salvador káva
- Etiópia káva
- Guatemala káva
- Guinejská káva
- Havaj káva
- Honduras káva
- Indická káva
- Indonézia a Java káva
- Jamajka káva
- Jemen káva
- Kamerun káva
- Keňa káva
- Kolumbia káva
- Kongo káva
- Kostarika káva
- Kubánska káva
- Malawi káva
- Mexická káva
- Myanmar (Barma) káva
- Nepálska káva
- Nicaragua káva
- Panama káva
- Papua Nova Guinea káva
- Peru káva
- Pobřeží slonoviny káva
- Portoriko káva
- Rwanda káva
- Tanzánia káva
- Timor káva
- Togo káva
- Uganda káva
- Venezuela káva
- Vietnam káva
- Zambia káva
- Zimbabwe káva
Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
Zrnková káva – 100% Robusta
Ak hľadáte kávu intenzívnej chuti a výraznej arómy, môže byť robusta tou správnou voľbou. Plantážna káva odrody robusta je zárukou najvyššej kvality. Má zrejmé miesto pôvodu, dostatok informácií o spracovaní a je vždy čerstvo pražená. Ešte jednu vec by ste mali vedieť – robusta obsahuje približne… celý popis
Z magazínu o čaji
- ManuCafe: Hrejivá síla kávy
- 2. 9x áno čerstvej káve
- 4. Keď si môžete vybrať, prečo nezvoliť to najlepšie?
- 5. Pripravte si kávu na sto spôsobov

ROBUSTA INDIA MONSOONED zrnková káva

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB

ROBUSTA INDIE CHERRY AA

INDIA ROBUSTA PARCHMENT PB

ROBUSTA GUATEMALA EL PACIFICO

ROBUSTA INDONESIE BENGKULU - zrnková káva

ROBUSTA UGANDA KCFCS - zrnková káva

INDIA ROBUSTA PARCHMENT AB BIO - zrnková káva

ROBUSTA MEXICO CHIAPAS BIO - zrnková káva

ROBUSTA TANZANIA BUKOBA BIO - zrnková káva

Robusta Pobrežie Slonoviny - zrnková káva

Robusta Guatemala San Marcos - zrnková káva

Robusta Togo Grade1 - zrnková káva

ROBUSTA BRAZÍLIE CONILLION zrnková káva

ROBUSTA INDONESIA FLORE BIO- zrnková káva

ROBUSTA KONGO DEL KASAI - zrnková káva

ROBUSTA KAMERUN BOYO - zrnková káva

Robusta Java - zrnková káva

Robusta Guinea Lokpo - zrnková káva
Zrnková káva – 100% Robusta
Ak hľadáte kávu intenzívnej chuti a výraznej arómy, môže byť robusta tou správnou voľbou. Plantážna káva odrody robusta je zárukou najvyššej kvality. Má zrejmé miesto pôvodu, dostatok informácií o spracovaní a je vždy čerstvo pražená. Ešte jednu vec by ste mali vedieť – robusta obsahuje približne dvakrát viac kofeínu ako arabika.
Robusta v skratke
Kávovníky odrody robusta (Coffea canephora), čiže kávovníky statné, pochádzajú zo subsaharskej Afriky. Ide o kríky mohutnejšieho výzoru dorastajúce do výšky asi 10 metrov. Sú odolnejšie ako kávovníky arabika a vykazujú vyšší výnos. Obvykle ich farmári vysádzajú v nadmorských výškach 200-800 metrov, na nie príliš úrodnej pôde. Pretože je robusta na poškodenie škodcami a chorobami náchylná len mizivo, nie je na jej pestovanie potrebné často používať herbicídy ani pesticídy. Robusta predstavuje 30-40 percent svetovej produkcie kávy.
Bobule kávovníkov robusta bývajú obvykle spracovávané prírodným spôsobom (plody sa rozložia na slnku a po usušení zbavia šupky) alebo mokrou cestou (najprv sú ošúpané, potom prechádzajú zrná fermentáciou). Každý postup a jeho modifikácia má vplyv na chuť a arómu výslednej kávy.
Tóny, ktoré v káve robusta rozpoznáte, môžu byť drevité, zemité, s vyššou horkosťou, než na akú sme zvyknutí pri arabiky. Nie je ale výnimkou, že v nich objavíte čokoládu alebo orechy.
Hlavné oblasti pestovania
Najviac robustu pestujú poľnohospodári vo Vietname, Afrike, Indii a Brazílii. Kúpiť môžete aj veľmi dobré zrno z Indonézie alebo Ugandy.