

-
Káva podľa krajiny pôvodu
- Austrália káva
- Bali káva
- Bolívia káva
- Brazílska káva
- Burundi káva
- Dominikánska káva
- Ekvádorská káva
- El Salvador káva
- Etiópia káva
- Guatemala káva
- Guinejská káva
- Havaj káva
- Honduras káva
- Indická káva
- Indonézia a Java káva
- Jamajka káva
- Jemen káva
- Kamerun káva
- Keňa káva
- Kolumbia káva
- Kongo káva
- Kostarika káva
- Kubánska káva
- Malawi káva
- Mexická káva
- Myanmar (Barma) káva
- Nepálska káva
- Nicaragua káva
- Panama káva
- Papua Nova Guinea káva
- Peru káva
- Pobřeží slonoviny káva
- Portoriko káva
- Rwanda káva
- Tanzánia káva
- Timor káva
- Togo káva
- Uganda káva
- Venezuela káva
- Vietnam káva
- Zambia káva
- Zimbabwe káva
Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
Etiópia káva
Etiópia je považovaná za pravlasť kávovníka. Často býva priamo spájaná so slovom káva odvodeným od názvu etiópskej provincie Kaffa. Práve tam mal byť „objavený“ prvý kávový ker. Káva pestovaná v Etiópii má vínovú arómu a bohatú, harmonickú chuť. Odborníci ju radia k najlepším na svete. Zrná arabiky… celý popis

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE zrnková káva

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 zrnková káva

ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva BIO & Fair Trade

ETHIOPIA LIMU GRADE 2

ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - zrnková káva

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot

Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO - zrnková káva

ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva
Etiópia káva
Etiópia je považovaná za pravlasť kávovníka. Často býva priamo spájaná so slovom káva odvodeným od názvu etiópskej provincie Kaffa. Práve tam mal byť „objavený“ prvý kávový ker. Káva pestovaná v Etiópii má vínovú arómu a bohatú, harmonickú chuť. Odborníci ju radia k najlepším na svete. Zrná arabiky bývajú rozlišované na longberry a shortberry. Viac cenené sú kávové zrná longberry, a to vďaka vínovo korenenej chuti.
Krajina má na pestovanie kávovníkov ideálne podmienky. Vynikajúca káva pochádza napríklad z oblasti okolo náhornej plošiny Tana, kde kríky arabiky rastú voľne v hájoch, na farmách a veľkých plantážach. Etiópania kávu spracovávajú suchou aj mokrou metódou, zelené zrno potom vyvážajú predovšetkým do Nemecka, Francúzska a Japonska.