![](/~pozadi-content-bg-kava-left-2.jpg)
![](/~pozadi-content-bg-kava-right-2.jpg)
-
Káva podľa krajiny pôvodu
- Austrália káva
- Bali káva
- Bolívia káva
- Brazílska káva
- Burundi káva
- Dominikánska káva
- Ekvádorská káva
- El Salvador káva
- Etiópia káva
- Guatemala káva
- Guinejská káva
- Havaj káva
- Honduras káva
- Indická káva
- Indonézia a Java káva
- Jamajka káva
- Jemen káva
- Kamerun káva
- Keňa káva
- Kolumbia káva
- Kongo káva
- Kostarika káva
- Kubánska káva
- Malawi káva
- Mexická káva
- Myanmar (Barma) káva
- Nepálska káva
- Nicaragua káva
- Panama káva
- Papua Nova Guinea káva
- Peru káva
- Pobřeží slonoviny káva
- Portoriko káva
- Rwanda káva
- Tanzánia káva
- Timor káva
- Togo káva
- Uganda káva
- Venezuela káva
- Vietnam káva
- Zambia káva
- Zimbabwe káva
Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
Káva rozpustná
Rozpustná, teda instantná, káva bola na americký trh uvedená v roku 1910, hoci prvý patent bol zapísaný o celých 29 rokov skôr vo Francúzsku. Mimoriadne populárna sa stala počas americkej občianskej vojny, kedy takzvanou Essence of Coffee zásobovala armádu Únia. Išlo o koncentrovanú zmes kávy,… celý popis
![MEXICO rozpustná káva - mix 100% arabicy a robusty](~photo-250x250xcrop-5/mexico-rozpustna-kava-mix-100-arabicy-a-robusty_5.jpg)
MEXICO rozpustná káva - mix 100% arabicy a robusty
![EKVÁDOR - lyofilizovaná rozpustná káva](~photo-250x250xcrop-2168/ekvador-lyofilizovana-rozpustna-kava_1153.jpg)
EKVÁDOR - lyofilizovaná rozpustná káva
![PERU BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica](~photo-250x250xcrop-2582/peru-bio-lyofilizovana-rozpustna-kava-100-arabica_1433.jpg)
PERU BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
![EKVÁDOR rozpustná káva 100% robusta](~photo-250x250xcrop-2169/ekvador-rozpustna-kava-100-robusta_1154.jpg)
EKVÁDOR rozpustná káva 100% robusta
![BEZKOFEÍNOVÁ ROZPUSTNÁ KÁVA PERU - BIO](~photo-250x250xcrop-2391/bezkofeinova-rozpustna-kava-peru-bio_1330.jpg)
BEZKOFEÍNOVÁ ROZPUSTNÁ KÁVA PERU - BIO
![TANZANIA BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica](~photo-250x250xcrop-3469/tanzania-bio-lyofilizovana-rozpustna-kava-100-arabica_1554.jpg)
TANZANIA BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
![Viaczrnná kávovina s púpavou](~photo-250x250xcrop-6041/viaczrnna-kavovina-s-pupavou_1971.jpg)
Viaczrnná kávovina s púpavou
![Kolumbia - lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica](~photo-250x250xcrop-6027/kolumbia-lyofilizovana-rozpustna-kava-100-arabica_1967.jpg)
Kolumbia - lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
![India - rozpustná káva 100% robusta](~photo-250x250xcrop-6032/india-rozpustna-kava-100-robusta_1968.jpg)
India - rozpustná káva 100% robusta
![Indonézia BIO - rozpustná káva](~photo-250x250xcrop-5933/indonezia-bio-rozpustna-kava_1921.jpg)
Indonézia BIO - rozpustná káva
![Vietnam - rozpustná káva 100% robusta](~photo-250x250xcrop-6718/vietnam-rozpustna-kava-100-robusta_2200.jpg)
Vietnam - rozpustná káva 100% robusta
Káva rozpustná
Rozpustná, teda instantná, káva bola na americký trh uvedená v roku 1910, hoci prvý patent bol zapísaný o celých 29 rokov skôr vo Francúzsku. Mimoriadne populárna sa stala počas americkej občianskej vojny, kedy takzvanou Essence of Coffee zásobovala armádu Únia. Išlo o koncentrovanú zmes kávy, mlieka a cukru. Stačilo zaliať lyžičku zmesi horúcou vodou a "káva" bola pripravená.
Od tých čias sa našťastie mnohé zmenilo. Rozpustná káva je dnes špecialitou, na ktorej sa cení predovšetkým čistota zloženia. Nič iné ako extrakt z kvalitnej kávy, zvyčajne zmesi arabiky a robusty, by nemala obsahovať. Niet teda divu, že každým rokom oslovuje nových kávomilcov, ktorí ju vítajú ako praktickú alternatívu kávy zrnkovej. Najčastejšie vyhľadávajú instantnú kávu mladí ľudia, najpopulárnejšia je v Škandinávii a Veľkej Británii.
Naši dodávatelia vyrábajú rozpustnú kávu takzvanou lyofilizáciou čiže vymrazovaním. Ide o proces drahší a zložitejší ako sprejovanie, na jeho konci však stojí káva vynikajúcich senzorických vlastností. Zelené kávové zrná je potrebné upražiť, pomlieť a pripraviť z nich silný koncentrovaný kávový extrakt pripomínajúci sirup. Ten sa vo veľmi tenkej vrstve zmrazí vo vákuu na -40 ˚C. Voda sa sublimáciou odparí a vzniknú vysoko akostné granule skvele rozpustné vo vode.
Na výrobu instantnej kávy sa používa celá polovica svetovej produkcie kávových zŕn.