

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY PAPUA NOVÁ GUINEA ORIGIN MLIEČNA 37%
Miest tam veľa nenájdete. Za to prírodných divov a krás na Papui Novej Guineji nedá sa nabažiť. Časť ostrova ležiaceho na severozápade Tichého oceánu pokrývajú dažďové pralesy. Napriek tomu viac ako tri štvrtiny obyvateľov sa živí s poľnohospodárstvom. Pestovanie kakaovníkov zaisťuje živobytie pre stotisíce domácností. A drobní roľníci rozhodne sa nemajú za čo hanbiť. Kakao aj čokoláda z nádhernej ostrovnej zeme patrí k najkvalitnejším na svete.
Zloženie
Kakaová hmota Papua Nova Guinea 37%, Cukor, Kakaové maslo, Sušené plnotučné mléko, Sójový lecitín, Přírodní vanilkový prášekCHUŤ
Čokoládové šošovky Papua Nová Guinea 37% vynikajú lahodne mliečnou chuťou so sladkou a veľmi príjemnou kakaovou notou. Podčiarknite ich harmóniu a rozpustite niekoľko šošoviek v horúcom sójovom, mandľovom alebo makovom mlieku.
PÔVOD
Dohovoríte sa po anglicky, platiť budete v mene nazvanej kina a k stredoeurópskemu času si pripočítate 10 hodín. Papua Nová Guinea vás privíta rovníkovým podnebím, úchvatnou prírodou a vľúdnymi obyvateľmi. Prímorský štát v Oceánii je považovaná za oblasť patriacu medzi najpestrejším na Zemi. Tropické dažďové pralesy obývajú vzácne druhy rastlín aj živočíchy. Papua Nová Guinea je z 93 percent pokrytá lesmi, ornej pôde pripadá iba 1,1 percent povrchu. Pre príjem krajiny je zásadne ťažba minerálov. Aj napriek tomu 80 percent obyvateľov sa živí poľnohospodárstvom, konkrétne pestovaním banánov, kávy, kokosových orechov aj kakaovníkov.
Behom posledných niekoľko rokov výnosy z plantáží kakaovníkov aj kávovníkov poklesli. Ako dôvody sú uvedené hlavne nedostatočná výsadba nových rastlín, napadnuté kakaovníky chorobami aj zlá infraštruktúra. Svetová banka preto v roku 2014 schválila finančnú podporu malým producentom kávy a kakaa, ktorí sa spojujú do družstiev a spolupracujú s nevládnymi organizáciami.
Samotné kakaovníky sú stálezelené stromy pochádzajúce z Južnej Ameriky. Dorastajú do výšky 5-8 metrov, kvitnú ružovo bielymi kvetmi a plodia žlté oválne bobule, až 30 centimetrov dlhé. Plody vyrastajú rovno na vetvách alebo kmeni. Keď dozrejú, musia ich poľnohospodári odsekávať špeciálnym náčiním.
Ani cesta k semenám- kakaovým bôbom, nie je práve ľahká. Tuhá a tlstá šupka ukrýva väčšinou 5 komôr, v každej je uložené 4-14 semien. Musí sa vybrať, očistiť a pár dní fermentovať. Potom prichádza na rad sušenie. Bôby sú zvyčajne ešte predpražené a odvážané do tovární. Tam ich stroje rozdrvia, dopražia, omelú. Zo vzniknutej kakaovej hmoty sa oddelí kakaový prášok a kakaové maslo.
Čokoláda je neskôr vyrobená z prášku pridaním kakaového masla, cukru, vanilky, mlieka a ďalších surovín. Takzvaným zušľachťovaním sa mení konzistencia a štruktúra. Premiešanie a hnitie pri teplote 50-65°C v zariadení pripomínajúcu mušľu sa hovorí konšovanie. Ďalej je čokoládu potrebné temperovať a tvarovať.
Konzumácia kvalitnej čokolády prospieva zdraviu duševnej aj fyzickej. Je totiž bohatá na antioxidanty, vitamíny (D, B, A, E) aj minerálne látky (sodík, horčík, draslík, zinok, vápnik, železo). Čokoláda zlepšuje náladu a pomáha vyplavovať stres.
Čokoládové šošovky Papua Nová Guinea 37% sú vhodné pre vegetariánov aj vegánov. Obsahujú 37% kakaovej sušiny.
Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín a mlieka.
Skladujte pri teplote 12-20°C.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. . |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.










Energetická hodnota: | 2 394 kJ / 572 kcal |
Tuky: | 38,4 g |
z toho nasytených : | 23,1 g |
Sacharidy: | 47,1 g |
z toho cukry: | 46 g |
Vláknina: | 2,3 g |
Bielkoviny: | 7,9 g |
Soľ: | 0,23 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

PERU ANDES GOLD zrnková káva
