

COLUMBIA EXCELSO SWISS WATER DECAFE – zrnková káva bezkofeinová
Dopriať si všetkých chuťových nuáns a aromatických potešení špičkovej plantážnej kávy? Ráno, na obed a dokonca aj večer? Prečo nie! Keď siahnete po bezkofeínovej Columbii Excelsa Swiss Water Decafe, nemusíte sa obávať problémov so spánkom alebo vysokým tlakom. Dočkáte sa zážitku sladkého ako med, sviežeho ako ovocie a príjemne horkastého ako najlepšia čokoláda. Tejto káve okrem kofeínu absolútne nič nechýba.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Zrnkovú plantážnu kávu Columbia Excelsa Swiss Water Decafe môžeme zaradiť medzi sladšie sorty. Jej acidita sa vyznačuje skutočnou miernosťou a ľahkosťou, takže nápoj pôsobí sviežo, nie kyslo. Ľahko v ňom teda rozpoznáme aj ďalšie chuťové vrstvy - čokoládu, ovocie a byliny. Pretože ide o 100% arabiku, crema je svetlá, jemná.
Pôvod kávy
Kolumbia kávou vonia a po káve aj chutí. Dostanete ju na ulici, zaobstaráte na farmách. Jeden z najväčších svetových producentov leží na Eje Cafetera (kávovej osi), nie je teda divu, že sa na tamojších plantážach kávovníkom darí priam skvele. V regióne Pedregal sa o ne starajú najmä drobní roľníci. Výsledkom je káva šťavnatá, chuťovo vrstevnatá, často čokoládových až karamelových príchutí.
Prvé kríky kávovníkov boli v Kolumbii vysadené začiatkom 19. storočia. Za jedného z priekopníkov a propagátorov plodiny je považovaný kňaz Francisco Romero. Dnes sa o export (a nielen o neho, ale aj pestovanie, výskum a vývoj vo výrobe) stará The National Federation of Coffee Growers of Colombia založená v roku 1927. Federácia sa preslávila marketingovou kampaňou, ktorá sa konceptom značky Juan Valdez snaží odlíšiť 100% kolumbijskú kávu od tej, ktorá je miešaná zo zŕn niekoľkých krajín. Ochranná známka predstavujúca poľnohospodára vezúceho kávu na mule sa v televízii prvýkrát objavila v roku 1983.
Vypestovanie, zber a spracovanie kávových plodov je však len jednou časťou procesu, na ktorého konci stoja zrná oprostené od kofeínu. Napriek tomu sa u neho na chvíľu zastavme. Kávovníky bývajú v Kolumbii zberané od marca do júna a od septembra do decembra. Červené kávové bobule robotníci nasypú do kadí s vodou a pretlačia ich drviacimi plechmi. Tak sú plody zbavené vrchnej šupky a čiastočne aj dužiny obaľujúcej kávové zrnká. Medziprodukt putuje do barelov, v ktorých (opäť vo vode) káva niekoľko hodín až dní fermentuje. Počas prirodzeného kvasného procesu sa zostávajúca dužina úplne rozpustí a zelené kávové zrnká uvoľnia. Nakoniec je potrebné kávu dobre usušiť - buď v sušičkách alebo na priamom slnku.
Ako sa s kofeínom našlapanej arabiky stane skvostná káva bez kofeínu? V tomto prípade bol použitý certifikovaný proces Swiss Water. Takzvaná švajčiarska metóda zahŕňa namáčanie zelenej kávy do horúcej vody, v ktorej zostáva približne 10 hodín. Voda však zariadením vybaveným filtrami s aktívnym uhlím neustále preteká. Kofeín je tak z kávy postupne extrahovaný, a to až do doby, kedy ho zelená káva obsahuje menej ako 0,01%.
Bez chemikálií a zbytočného odpadu (použitá voda slúži na zavlažovanie kávovníkov) je teda káva zbavená kofeínu takmer dokonale. Bez obáv si ju môžu dopriať ľudia s vysokým krvným tlakom aj tehotné a dojčiace ženy. Vychutnávajte si ju pokojne popoludní, váš spánkový režim nijako nenaruší.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - zrnková káva

MEXICO CHAPAS SWISS WATER DECAF BIO - zrnková
