

Espresso sirup Jahoda - 100 ml
Zamilujte sa do sladkej arómy jahôd, ktorá dodá vášmu obľúbenému espressu alebo cappuccinu nový rozmer. Buďte kreatívni a pripravte jedinečné jahodové kávové nápoje. Užite si napríklad skvelé ráno a pridajte svojmu dňu štipku sladkosti a sviežosti.
Zloženie
Cukor, Voda, 3%, Aróma prírodná, Vitamín C, Svetlica farbiarskaChuť
Espresso sirup Jahoda má svetločervenú farbu, jeho jemná a prirodzená chuť jahôd zanecháva na jazyku osviežujúcu stopu sladkosti. Plná, intenzívna ovocná aróma sa krásne prepája so silou espressa. Užite si lahodnú kombináciu jahôd a kávy, ktorá vás zahreje aj v najchladnejších dňoch a dodá vášmu kávomilstvu nový rozmer.
Pôvod
Jahody, malé sladké plody s intenzívnou červenou farbou, sú jedným z najobľúbenejších ovocných druhov po celom svete. Mávajú srdcovitý alebo okrúhly tvar, sú pokryté drobnými semienkami a ich dužina je šťavnatá, sladká a výrazne vonia.
Jahody rastú na nízkych kríkoch, ktoré majú stonky a listy blízko zeme. Sú rozšírené po celom svete, pestujú sa ako vo voľnej prírode, tak na farmách. Tie najlepšie jahody pochádzajú z oblastí s miernym podnebím a dobre odvodnenou pôdou, ktorá je bohatá na živiny.
Aby bolo možné získať arómu jahôd na výrobu sirupu, je nevyhnutné použiť techniku extrakcie. Najčastejšie sa aróma získava maceráciou, čo je proces, pri ktorom sa jahody roztlačia a nechajú macerovať v zmesi vody a cukru. Počas tohto procesu sa uvoľňuje aróma a chuťové látky z jahôd, ktoré sú potom zachytené a použité pri výrobe sirupu.
Jahodový sirup je vytvorený z jahodového extraktu, cukru a ďalších zložiek, ktoré mu dodávajú sladkú a intenzívnu chuť. Tento sirup sa ku káve skvele hodí, pretože sa jeho ovocná nota krásne snúbi s chuťou espressa.
Jahodový sirup je ale všestranný, môžete ho použiť v mnohých rôznych receptoch a nápojoch. Je skvelým doplnkom latte, cappuccina alebo ľadovej kávy, perfektnou prísadou do domácich koktailov a smoothies. Hodí sa do jahodových daiquiri, mojita alebo iných ovocných drinkov, ale tiež ako poleva na palacinky, vafle alebo zmrzlinu. Pokiaľ radi experimentujete, môžete sirup pridať do domácich dezertov, ako sú torty, muffiny, cheesecake. Fantázii sa medze nekladú.
Návod na prípravu
Príprava kávy: Do šálky s kávou pridajte lyžičku jahodového sirupu.
Jahodový sirup môžete použiť ako polevu na zmrzlinu, palacinky, omelety a ovocné šaláty.
Jahodový sirup je taktiež vhodný na prípravu alkoholických aj nealkoholických drinkov.
Energetická hodnota: | 1448 kJ / 341 kcal |
Tuky: | 0,10 g |
z toho nasytených : | 0,10 g |
Sacharidy: | 85,19 g |
z toho cukry: | 85,1 g |
Bielkoviny: | 0,20 g |
Soľ: | 0,01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ESPRESSO SIRUP VANILKA - 100 ml
