

GUATEMALA HB SWISS WATER DECAFE - zrnková káva
Bez kofeínu neznamená bez chuti alebo bez radosti. Práve naopak! Káva, ktorá bola dekofeinizovaná špeciálnym švajčiarskym postupom, je výborná po všetkých stránkach. Pokiaľ ide o chuť, čakajú vás jemná čokoláda, lieskové oriešky a milá stopa dreva, pokiaľ ide o arómu, tešte sa na jedinečný, stredne intenzívny zážitok. Každý dúšok Guatemala HB Swiss Water Decafe zanechá v ústach príjemnú krémovitosť.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Zrnková káva Guatemala HB Swiss Water Decafe v sebe krajinu pôvodu nezaprie. Prevládajúce atribúty čokolády a lieskových orieškov sú pre ňu absolútne typické. Rovnako ako stredné až plné telo, noty karamelu a horkosladkého kakaa. V prípade zberu z regiónu Chimaltenango dopĺňa chuť atraktívna stopa čerstvého dreva. Crema je jemná, súdržná.
Pôvod kávy
Najprv sa vysporiadajme so značkou HB v názve tejto kávy: ako Hard Bean sú označované sorty pestované v nadmorskej výške 1 200 - 1 500 metrov. Prečo je tento údaj dôležitý? Ukazuje na kávu, ktorá dozrievala pomalšie, jej zrno je tvrdšie a chuť aj aróma v ňom intenzívnejšia. Vďaka spomínaným vlastnostiam ide o kávu vysoko žiadanú a všeobecne drahšiu než býva tá, ktorá je pestovaná v nižších nadmorských výškach.
Teraz už sa môžeme venovať miestu, z ktorého Guatemala HB Swiss Water Decafe pochádza. Región Chimaltenango leží na juhozápade krajiny. Jeho rovnomenné hlavné mesto bolo založené v roku 1526 na základoch starej mayskej pevnosti a čoskoro sa stalo významným dopravným a obchodným uzlom. Vďaka špecifickej pôde sa preslávilo výrobou tehál. Pozoruhodný je miestny koloniálny kostol postavený v roku 1854 na takzvanom kontinentálnom predele. Voda, ktorá vyteká z jeho fontány, smeruje z jednej časti do Atlantického a z druhej do Tichého oceánu.
Región je obdarený úrodnou pôdou a subtropické podnebie poskytuje kávníkom stále teploty aj dostatok zrážok. Kávovníky bývajú zberané od novembra do apríla a v prípade Guatemala HB Swiss Water Decafe sa o ne starajú farmári v časti El Pacayalito, čo je vulkanicky aktívna lokalita. Po zbere sú plody kávovníkov spracované premývaním a sušené najčastejšie na priamom slnku.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - zrnková káva

MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - zrnková
