

Indonézia BIO - rozpustná káva
Indonézska káva je populárna vďaka bohatej, plnej chuti s tónmi korenia, kakaa, karamelu a niekedy aj bylín. Teraz ju môžete otestovať v rozpustnom variante. Je vynikajúcou voľbou pre každého, kto chce mať kávu rýchlo na stole a zároveň nemieni zľaviť zo svojich nárokov na kvalitu. Indonézia BIO je totiž vyrobená zo stopercentnej arabiky pestovanej v súlade so zásadami organického poľnohospodárstva. Ochutnajte!
Zloženie
Arabica BIO 100%Crema a chuť kávy
Indonézia BIO – v rozpustnej káve nájdete nielen chuť karamelu, ale aj stopy orechov so sladovým záverom. Po zaliatí horúcou vodou vytvorí káva jemnú cremu.
Pôvod kávy
Kávovníky (Coffea) pestujú v Indonézii už od 17. storočia. Prvé kávové plantáže boli vysadené na ostrove Jáva po tom, čo kríky v roku 1696 priviezli Holanďania. V ďalších desaťročiach sa pestovanie kávy rozšírilo aj na Sumatru a Sulawesi. Počas rokov si indonézska káva získala na trhu pevné miesto a bola dôležitým vývozným artiklom. Obchodníci oceňovali jej výnimočnú chuť a skvelú arómu, dobré meno mala táto káva aj v Európe.
Po druhej svetovej vojne Indonézia prešla mnohými politickými zmenami, ktoré priniesli znárodnenie veľkej časti plantáží. K renesancii kávového priemyslu mohlo dôjsť až v 80. a 90. rokoch minulého storočia, keď sa kávové farmy vrátili späť do rúk súkromných podnikateľov. Dnes je Indonézia štvrtým najväčším producentom kávy na svete a viac ako 90 percent úrody pochádza od drobných farmárov s plantážami nie väčšími ako jeden hektár.
Indonézania pestujú viac ako 20 odrôd kávovníkov, od „klasických“ odrôd Typica a Caturra cez krížence arabiky a robusty Hibrido de Timor až po etiópske línie Ramburg a Abyssinia. Na pestovanie, zber aj predaj kávy dohliada Indonesian Coffee and Cocoa Research Institute (ICCRI), ktorého úlohou je napríklad mapovať územia vhodné na rozširovanie plantáží, viesť výskum chorôb kávovníkov, školiť farmárov v zdokonaľovaní výrobných techník a podobne. Je pravdou, že na výrobu indonézskej rozpustnej kávy sa obvykle používa robusta. Naša Indonézia BIO – rozpustná káva je ale v tomto smere výnimkou. Ide o produkt z čistej arabiky, takže chutí jemnejšie. Navyše pochádza z organického poľnohospodárstva, takže bola pestovaná, zberaná aj spracovaná bez použitia priemyselne vyrábaných hnojív, postrekov či iných prípravkov.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Na optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90 °C. Vriaca voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- Na prípravu kávy vždy použite čerstvú vodu.

























Energetická hodnota: | 484 kj / 118 kcal |
Tuky: | 0,2 |
z toho nasytených : | 0,1 |
Sacharidy: | 3,1 |
z toho cukry: | 3,1 |
Vláknina: | 34,1 |
Bielkoviny: | 7,8 |
Soľ: | 0,1 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MEXICO rozpustná káva - mix 100% arabicy a robusty

PERU BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
