

ČOKOLÁDOVO - MANDĽOVÁ rozpustná káva
Názov tejto kávy si dobre zapamätajte. Budete ho totiž často používať: Už si mal čokomandle? Kde je moja čokomandlička? Môžem vám ponúknuť najlepšiu čokoládovo-mandľovú kávu v kraji?
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Chuť mandľovej čokolády je dôverne známa snáď každému maškrtníkovi. Odteraz si ju môže dopriať aj v tekutej podobe a ešte v kombinácii s osobitou ekvádorskú kávou. Tamojšia arabika vyniká ovocnými tónmi a delikátnou sladkosťou. Rozpustnú kávu zalievajte horúcou vodou. Získate nápoj s bohatou arómou a jemnou cremou.
Čokoládovo-mandľová arabika patrí k základnému vybaveniu väčšiny kancelárii, domácností, pracovní aj chatových osád. Kde sa rozvonia, je razom rušno ako v úli. Neveríte? Skúste to!
Pôvod kávy
Ekvádorská káva sa plným právom radí medzi vyhľadávané a mimoriadne populárne sorty. Kávovníky vyrastajúce na rovníku produkujú zrnká silné a prirodzene sladké. Tie z regiónu Loja sú zvyčajne strednej veľkosti, svetlo zelenej až sivastej farby.
Loja je jednou z 24 provincií. Leží na juhu krajiny, v ľadovom údolí Cuxibamba. Preslávila sa najmä bohatou hudobnou a kultúrnou tradíciou. Mierna andská klíma zaručuje teploty medzi 16 a 30 °C. Údolie susedí s národným parkom Podocarpus, ktorý mu zabezpečuje časté zrážky a vysokú vlhkosť. Rána sú v loja zvyčajne hmlisté, slnko sa do údolia prederie väčšinou až popoludní.
Tak ako aj inde v Ekvádore, patria kávovníkové plantáže väčšinou malým poľnohospodárom. Pretože bývajú jediným zdrojom obživy rozvetvených rodín, starajú o ne s maximálnou pozornosťou. Tiež zber a spracovanie bobúľ prebieha za prísnych podmienok.
Keď je káva ochutená prírodnou arómou a upražená, extrahuje sa z nej kvapalina, ktorá je redukovaná na vysokú koncentráciu. Potom prichádza na rad prudké zmrazenie na -40 °C a sublimácia. V špeciálnom prístroji je kávový koncentrát zbavený vody, a to za vzniku kryštálikov kávy. Preto je ich vo vode možné ľahko znovu rozpustiť.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou teploty 90 °C. Vriaca voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























1. 10.
18. 11.
10. 8.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva

IRISH CREAM rozpustná káva
