Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

KAKAOVÝ PRÁŠOK - SANTO DOMINGO (10/12)

Kód: 1043

Znížený obsah tuku, zvýšený obsah zážitkov. Rozmiešajte dve lyžičky v teplom kravskom, sójovom, mandľovom, ryžovom alebo kokosovom mlieku. Zakaždým vás omámi exotickou vôňou a chuťou doslova božskou. Kakaový prášok Santo Domingo by vám nemal chýbať. Raňajky bez kakaa je ako úsmev bez radosti.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Středně hořká čokoláda

Zloženie

100% Kakao

Chuť

Kakaový prášok Santo Domingo má typickú lahodnú chuť a tmavo červenú farbu. Skvele sa hodí na prípravu nápojov i pečenie dezertov.

Pôvod

Najskôr sa mu vraj hovorilo "Kakawa". Potom, keď ho Mayovia zmiešali s horúcou vodou, "Chacao haa" a zapracované do kukuričnej kaše malo názov "xocolatl". Ale to už sme sa od kakaa dostali až k čokoláde ...

Kakaový prášok konzumujú ľudia, podľa dostupných údajov, už od 3. storočia pred naším letopočtom. Používali ho nielen ako výborný zdroj cenných látok, ale tiež ako platidlo a dane. U Aztékov by ste si za 3 bôby zaobstarali avokádo, za 10 králika a pekne vykŕmený moriak by stál 100 kakaových bôbov.

Dávni juhoamerickí indiáni kakao skutočne milovali. Traduje sa, že aztécky cisár Montezuma vypil denne okolo 50 pohárov napeneného kakaa. Peny, ktorá údajne obsahovala "ducha kakaa", dosahovali opakovaným prelievaním nápoja z jednej nádoby do druhej.

Kakaovníky si môžeme predstaviť podobne ako naše čerešne. Stromy dorastajú 3-8 metrov, vo voľnej prírode možno ale naraziť aj na kakaovníky 12 metrové. Kvitnú obvykle po 5 rokoch od vysadenia. Hoci sa počas roka môže objaviť až 10 tisíc kvetov, opelenie je len 1 zo 100. Plody kakaovníkov pravých (Theobroma cacao) sú struky žlté, zelené, červené či fialové. Vnútri je biela sladkastá dužina obklopujúca samotné kakaové bôby - semená čiže fazule. Farmári ich musia vybrať a spracovať.

Bôby sa nechávajú niekoľko dní fermentovať, potom sú na slnku sušené. Pred tým, než ich poľnohospodári predajú, musia ich očistiť od zvyškov dužiny a navážiť do jutových vriec. Obchoduje sa s nimi na svetových burzách v Londýne a New Yorku.

V továrňach vyrábajúcich kakaový prášok sú bôby pomleté na kakaovú hmotu, z ktorej sa oddeľuje kakaové maslo a samotné kakao. Je potrebné ho ešte pomlieť na jemný prášok a v prípade, akým je tento, znížiť obsah tuku z bežných 20-25 na 10-12 percent.

Kakaový prášok Santo Domingo je vhodný pre vegetariánov i vegánov.

Konzumácia tohto produktu môže u osôb trpiacich alergiou na kakao vyvolať zdravotnú reakciu. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.

Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.

Účinky kávy

Kakao
Účinky kakaa

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Vhodné pre prípravu lahodného kakaa. Môže sa pripravovať s klasickým mliekom, so sójovým mliekom alebo s ryžovým mliekom. Skvele sa taktiež hodí na pečenie dezertov.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1 276 kJ / 305 kcal
Tuky: 11 g
z toho nasytených : 6,6 g
Sacharidy: 10,3 g
z toho cukry: 0,5 g
Bielkoviny: 22,2 g
Soľ: 0,05 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva

Stopercentná arabika, stopercentný zážitok! Elegantná Kolumbia Supremo Medelin vám pripraví nezabudnuteľné stretnutie s exotickým ovocím a čokoládou. Hoci je silná a aromatická, pôsobí harmonicky až hebko. Exkluzívne a pravidelné kávové zrnká sú pražené stredne, čím vyniknú delikátne tóny kávy a príťažlivé vône. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
32,35 € /1000 g 3,25 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do utorka, 30. 4. 2024

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášok
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášok

Najkvalitnejšie kakaové bôby, profesionálne spracovanie a jedinečný chuťový profil. Kakao Plein Arome si obľúbite po prvej lyžičke. Výborne sa hodí k príprave nápojov, dezertov aj pekárenských výrobkov. Čistý kakaový prášok stredne hnedej farby a príjemnej vône dodá vášmu pečeniu tú správnu iskru. Stavte topánky, že nielen vianočné cukrovinky, ale aj nedeľná bábovka budú tentoraz na jednotku! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
42,50 € /1000 g 4,25 € /100 g
Dodáme do utorka, 30. 4. 2024

KAKAOVÝ PRÁŠOK - PERU (10/12)
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KAKAOVÝ PRÁŠOK - PERU (10/12)

Hoci Peru nepatrí medzi najväčších svetových producentov kakaa, nestojí rozhodne stranou. Jeho 71 tisíc ton, ktoré dodáva na svetovú burzu, stojí za pozornosť. Ako jedna z mála krajín vyrába totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rastú skoro všade, vrátane pobrežia a oblastí Amazonského dažďového pralesa. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
30,10 € /1000 g 3,00 € /100 g
Dodáme do utorka, 30. 4. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »