

Kuba Turquino Lavado - zrnková káva
Kubánska káva patrí k chuťovo výrazným a zároveň skvele vyváženým. Exkluzívna Kuba Turquino Lavado je špeciálna nielen tónmi čokolády, medu, korenia a tabaku. Zároveň vyniká veľmi nízkou kyslosťou a jej skutočne dlhá dochuť vyznieva zamatovo sladko. Ide o najlepšiu kávu, akú môžete z kubánskych plantáží ochutnať. Vyrástla v rovnakých podmienkach ako jamajská Blue Mountain, a tak niet divu, že je rovnako skvostná a medzi kávomilcami mimoriadne populárna.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Kuba Turquino Lavado je káva s mimoriadne bohatou chuťou a príjemnou arómou cigár. Ide o kávu sladkú, ktorá, aj keď je chuťovo veľmi výrazná, nenesie stopy akejkoľvek kyslosti. Pri ochutnávaní zaznamenáte tóny čokolády, medu, tabaku a korenia. Skvele sa hodí na prípravu v moka kanvičke alebo do pákových prístrojov na výrobu espressa.
Pôvod kávy
Možno ste vedeli, že ekonomika Kuby je z veľkej časti postavená na exporte cukru a tabaku. Teraz budete tiež vedieť, že na zoznam vývozných položiek patrí aj káva. Okrem toho je na karibských ostrovoch káva mimoriadne populárna – Kubánci ju popíjajú aj niekoľkokrát za deň. Café cubano čiže cafecito pripravujú na raňajky, podávajú na obed a servírujú na večeru. Bez kávy sa nezaobíde žiadna návšteva alebo pracovná schôdzka. Špeciálny spôsob prípravy vás môže inšpirovať, preto sa o ňom krátko zmienime.
Kávu na Kube pripravujú obvykle v moka kanvičke. Do šálky nasypú lyžičku trstinového cukru, ktorý pokvapkajú troškou čerstvo prichystanej kávy. Zmes intenzívne šľahajú tak dlho, kým nevznikne hustá pena. Až do nej potom vlejú zvyšok kávy z moka kanvičky. Výsledkom je nápoj tmavý, veľmi silný, s krásnou cremou. Po preliatí napareným mliekom vznikne acortadito.
Je dobré tiež poznamenať, že kvôli desaťročia trvajúcemu americkému embargu na obchod s Kubou klesla tamojšia kávová produkcia k minimu. Avšak zdá sa, že všetko je na dobrej ceste. Drobní kubánski farmári sa o svoje plantáže náležite starajú, dôkazom je aj táto skvelá arabika Kuba Turquino Lavado.
Prvé kávovníky sa na Kube objavili v roku 1748, ale kávový priemysel rozpohybovali až Francúzi utekajúci na ostrov pred Haitskou revolúciou. V 90. rokoch 18. storočia tak vzniklo množstvo plantáží, a to väčšinou vo vysokohorských oblastiach. V polovici 19. storočia sa už hospodársky význam kávy mohol rovnať významu cukru. Nielen export, ale aj domáca spotreba kávy, prudko vzrástli.
Kuba Turquino Lavado pochádza z juhovýchodnej časti ostrova, konkrétne parku Gran Parque Nacional Sierra Maestra, ktorý pokrýva pohorie Sierra Maestra. Kávovníky rastú v úrodnej pôde, takže ich nie je nutné prihnojovať priemyselne vyrábanými hnojivami. Kávové bobule zbierajú robotníci ručne a spracovávajú premývaním. Vďaka tomu v zrne vyniknú čokoládové a medové tóny.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5-2 kávové lyžičky (približne 7 g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
