

Kolumbia - lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
O kolumbijskej arabike sa vie, že má jemnú, čokoládovo-orieškovú chuť. Presne taká je aj táto rozpustná verzia. Obľúbi si ju každý, kto túži po skvelej a zároveň veľmi rýchlo pripravenej šálke. Instantná káva je navyše perfektná na prípravu populárneho dalgona coffee alebo ľadovej kávy.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Kolumbia - lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica patrí ku kávam so strednou aciditou. V jej chuti nájdete orechy a horkú čokoládu.
Pre maximálny chuťový zážitok zalejte kávu horúcou, nie vriacou vodou.
Pôvod kávy
Príbeh kolumbijskej kávy začína v 18. storočí, keď kávovníky do krajiny priviezli holandskí misionári. Prvé malé plantáže vznikli na severovýchode, postupne začali kríky pestovať farmári v celej Kolumbii. Vôbec prvý vývoz kávových zŕn z Kolumbie sa uskutočnil v roku 1835 a smeroval do USA.
Takzvané haciendas, teda veľké farmy, boli ešte na začiatku 20. storočia v rukách iba niekoľko málo majiteľov. O pár rokov neskôr ale vznikla skupina Eje Cafetero, ktorá producentov spojila a zastupovala ich na globálnom trhu. Po veľkej hospodárskej kríze, keď mnoho haciend skrachovalo, sa vláda rozhodla farmy kúpiť a rozpredať ich zamestnancom. Odvtedy funguje v Kolumbii množstvo malých fariem, ktoré sa okrem kávy venujú aj pestovaniu iných plodín.
Miestna káva vyniká jemnou kyselinkou a tónmi čokolády, orieškov aj karamelu. Vďaka starostlivému spracovaniu má nádhernú arómu. Farmári zbierajú kávové čerešne ručne, uvoľnené zelené zrná nechávajú 14-30 hodín fermentovať a nakoniec ich sušia.
Ako z takej úrody vznikne káva instantná? Existujú dva možné spôsoby, my dávame prednosť káve, ktorá bola vyrobená lyofilizáciou. Najprv je nutné zelenú kávu upražiť, potom pomlieť a pripraviť z nej vysoko koncentrovaný výluh. Ten musí prejsť filtráciou a potom je zmrazený na teplotu približne -40 ⁰C, a to za zníženého tlaku. Vďaka sublimácii vzniknú drobné, lesklé kryštáliky instantnej, alebo, ak chcete, rozpustnej kávy.
Instantná káva sa na trhu začala objavovať zhruba v polovici 20. storočia. Tá, ktorá vznikla lyofilizáciou (na rozdiel od sprejovania) si uchováva maximum arómy a chuti, patrí teda k veľmi populárnym. Stačí ju zaliať horúcou vodou alebo mliekom.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Na optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90 °C. Vriaca voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- Na prípravu kávy vždy použite čerstvú vodu.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

EKVÁDOR - lyofilizovaná rozpustná káva

PERU BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
