

Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
Letná trefa: cappuccino padnuté na hlavu

Dalgona ako maškrta
Pena hustá, pevná a zamatová asi ako správne vyšľahaný sneh z bielkov sa pripravuje v Indii, Pakistane a Macau, zvláštnej správnej oblasti Čínskej ľudovej republiky. Pre zvyšok sveta ju "objavil" a na sociálne siete vyslal Jung Il-Woo, mladý juhokórejský herec, ktorý je obsadzovaný ako do akčných, tak romantických filmov aj thrillerov. Kopček kávovej peny položený na studenom mlieku s ľadom ochutnal pri nakrúcaní televíznej show práve v Macau. A pretože mu pripomenul kórejskú cukrovinku dalgona, začal chutnému nápoju hovoriť úplne rovnako: dalgona coffee.
Ľadové osvieženie plné kofeínu
Oveľa viac než pôvod vás ale isto zaujíma chuť a príprava. Dalgona coffee si obľúbia všetci, ktorí majú radi kávové experimenty, cukrárske krémy a vysoké poháre, v ktorých môžu cinkať dlhou lyžičkou. Akonáhle prejde skutočne pevnou čiapkou z našľahanej kávy, naberie trochu mlieka. Do úst sa tak dostane chuť silnej, mierne sladkastej kávy a mlieka, ľadového či teplého. Skrátka cappuccino tak trochu naruby.
Dalgona coffee môžete pripraviť na mnoho spôsobov. My vyberáme ten letný. Na ľade.
Budete potrebovať: 4 lyžice rozpustnej kávy, 4 lyžice krupicového cukru, 4 lyžice horúcej vody, mlieko, ľad a mixér (elektrický šľahač)
Ako postupovať:
- Do veľkej misy nasypte kávu a cukor, zalejte horúcou vodou.
- Mixérom zmes ušľahajte do hustého krému.
- Do pohára vložte kocky ľadu, zalejte ich mliekom, navrch posaďte poriadnu čiapku z kávovej peny.
- Dalgona coffee môžete poliať sirupom, ozdobiť čerstvým ovocím alebo sušienkami, vyladiť odmerkou alkoholu.
Nechajte si chutiť a nezabudnite, že rovnako dôležitá ako chuť, je trendy fotka pre sociálne siete. A ten hashtag.
Niekoľko tipov na záver: Pena vydrží pomerne dlho v chladničke, môžete ju pripraviť dopredu. Ak sa vám zdá množstvo cukru veľké, použite ho len polovicu - pena nebude tak pevná, ale vyšľahať pôjde. Podobný efekt ako s rozpustnou, dosiahnete aj s veľmi silnou prekvapkávanou kávou. Kórejci vraj dalgona coffee zvládnu vyšľahať aj obyčajnou lyžičkou; môžete to vyskúšať. Pena chutí skvele aj na teplom mlieku, v zime tak prichystáte napríklad verziu s korením a malým perníčkom.