Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk

Prečo tovar od nás?

  • Doprava zadarmo od 40 €
  • Spokojných zákazníkov
  • Dodanie do 48 hodín

DTest

Heureka - ověřeno zákazníky

BIO



Letná trefa: cappuccino padnuté na hlavu

23. 7. 2020 2 minúty čítanie
Kto si pozrie túto prípravu vo videu, ťažko uverí, že je to vôbec možné. Instantná káva vyšľahaná s vodou? Ako to asi môže dopadnúť? Dobre, skvele, úžasne! Vyskúšajte vychytávku tohto leta, ktorá nielen skvele osvieži, ale zároveň je tak fotogenická, že sa ňou chvália milióny ľudí na svete. Len si skúste na Instagrame zadať #dalgonacoffee.

Dalgona ako maškrta

Pena hustá, pevná a zamatová asi ako správne vyšľahaný sneh z bielkov sa pripravuje v Indii, Pakistane a Macau, zvláštnej správnej oblasti Čínskej ľudovej republiky. Pre zvyšok sveta ju "objavil" a na sociálne siete vyslal Jung Il-Woo, mladý juhokórejský herec, ktorý je obsadzovaný ako do akčných, tak romantických filmov aj thrillerov. Kopček kávovej peny položený na studenom mlieku s ľadom ochutnal pri nakrúcaní televíznej show práve v Macau. A pretože mu pripomenul kórejskú cukrovinku dalgona, začal chutnému nápoju hovoriť úplne rovnako: dalgona coffee.

Ľadové osvieženie plné kofeínu

Oveľa viac než pôvod vás ale isto zaujíma chuť a príprava. Dalgona coffee si obľúbia všetci, ktorí majú radi kávové experimenty, cukrárske krémy a vysoké poháre, v ktorých môžu cinkať dlhou lyžičkou. Akonáhle prejde skutočne pevnou čiapkou z našľahanej kávy, naberie trochu mlieka. Do úst sa tak dostane chuť silnej, mierne sladkastej kávy a mlieka, ľadového či teplého. Skrátka cappuccino tak trochu naruby.

Dalgona coffee môžete pripraviť na mnoho spôsobov. My vyberáme ten letný. Na ľade.

Budete potrebovať: 4 lyžice rozpustnej kávy, 4 lyžice krupicového cukru, 4 lyžice horúcej vody, mlieko, ľad a mixér (elektrický šľahač)

Ako postupovať:

  1. Do veľkej misy nasypte kávu a cukor, zalejte horúcou vodou.
  2. Mixérom zmes ušľahajte do hustého krému.
  3. Do pohára vložte kocky ľadu, zalejte ich mliekom, navrch posaďte poriadnu čiapku z kávovej peny.
  4. Dalgona coffee môžete poliať sirupom, ozdobiť čerstvým ovocím alebo sušienkami, vyladiť odmerkou alkoholu.

Nechajte si chutiť a nezabudnite, že rovnako dôležitá ako chuť, je trendy fotka pre sociálne siete. A ten hashtag.

Niekoľko tipov na záver: Pena vydrží pomerne dlho v chladničke, môžete ju pripraviť dopredu. Ak sa vám zdá množstvo cukru veľké, použite ho len polovicu - pena nebude tak pevná, ale vyšľahať pôjde. Podobný efekt ako s rozpustnou, dosiahnete aj s veľmi silnou prekvapkávanou kávou. Kórejci vraj dalgona coffee zvládnu vyšľahať aj obyčajnou lyžičkou; môžete to vyskúšať. Pena chutí skvele aj na teplom mlieku, v zime tak prichystáte napríklad verziu s korením a malým perníčkom.

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »