

PANAMA GEISHA LA BERLINA SHG - Micro Lot
Je ako dievča, ktorá sa červená, kedykoľvek ju chytíte za ruku. Krásna, tajomná, nedostupná. Dávajte jej nežné mená a ona vás zas a znovu prekvapuje. Je skrátka najlepšia. Najlepšia na svete. Panamská Gesha, ktorej kávumilovníci inak nehovoria ako Geisha, otvára nové chuťové obzory. Za jej darom oblažovať zmysly hľadajme prírodu hôr Boquete, nežnú starostlivosť farmárov a citlivú prácu pražiča. Panama Geisha je káva par excellence!
Zloženie
Arabica 100%CREMA A CHUŤ KÁVY
Panama Geisha je stopercentná Arabika, samozrejme s výnimočným chuťovým profilom. Pripravte sa na šálku kávy, ktorú budete hodnú chvíľu očuchávať a až sa vôňou medu a ovocia nabažíte, potom sa odhodláte k prvému dúšku. Poznáte v ňom kvetiny, citrusové plody, jasmin aj spomínaný med. Samozrejme nechýba ani príjemná ľahká acidita. Crema je jemná.
PÔVOD KÁVY
Ochutnajte najlepšiu kávu na svete! Tak pozívajú na degustáciu Panama Geishi nadnárodné reťazce alebo pouliční predavači. Tak ju titulujú cestovatelia, milovníci darov prírody a znalci svetových plantáží. Tak ju budete titulovať aj vy. Stačí ochutnať a podľahnúť jej podmanivým pestrým tónom.
Za každou unikátnou kávou stojí zvyčajne niekoľko príbehov. V prípade Panama Geisha si môžeme porozprávať ten o jeho mene a ďalekej ceste. Kávovníkové kríky Geishi pochádzajú z Etiópie - presnejšie z oblasti Gesha. Údajne boli objavené v tamojších lesoch až v 40. rokoch 20. storočia. Je trochu záhadou, ako sa ku kávovým zrnkám z juhozápadnej Etiópie dostal kostarický farmár Don Pachi. Každopádne to bol on, kto ich priviezol do Panamy. Ale až v 60. rokoch 20. storočia v nich miestny farmár Daniel Peterson odhalil potenciál a odštartoval celosvetový "geisha boom". Že si pri tom trochu skomolilo meno kávy, nikto neberie úkorne. Možno aj predobraz gejši trochu pomohol panamskej maškrte na výslnie.
Plantáž, z ktorej unikátnu kávu Panama Geisha vozíme, leží v provincii Chiriqui, na západnom pobreží zeme. Prvý Európan, ktorý v roku 1519 oblasť navštívil, bol Gaspar de Espinosa. Kríky kávovníkov rastú obklopené národnými parkmi Volcan Buru a La Amistad. Stará sa o nich štvrtá generácia rodiny Ruiz. Všetky jej členovia si dobre uvedomujú, akú delikátnu kávu majú k dispozícii. Jej chuťový profil určuje kvalita pôdy, vysoká nadmorská výška a špecifická mikroklíma plantáže. Podtrhuje ho samozrejme tiež spôsob spracovania kávových bobúľ - premývanie a sušenie kávových zŕn rozložením na preslnené terasy.
Samotný kávovník je nielen vysoký, má aj neobvyklé pretiahnuté listy a dlhé, štíhle fazule. Praženie Geishi je preto úloha pre najväčších majstrov. Káva je veľmi citlivá a ľahko sa prepáli. Geisha musí byť pražená len ľahko, od pražiča vyžaduje skúsenosť a cit pre správny okamih.
Geisha zbiera ocenenia vo veľa svetových súťažiach, ako napríklad Best of Panama, Reinforest Alliance Cupping for Quality alebo Coffee of the Year.
Hoci Geishi sa stále najlepšie darí na panamskej plantáži, objavujú sa pokusy pestovať unikátnu kávu na Kostarike, v Kolumbii a Etiópii. Či sa jej úspech podarí zopakovať, ukáže čas.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
1. Kávu namelte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5-2 kávovej lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
3. Kávu zalejte s 95°C teplou vodou.

























22. 6.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates zrnková káva
