

Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
Sirupy do kávy: Čo vedia a prečo ich vyskúšať

Kto sa nebojí vyskúšať niečo nevšedné, dodá kvapkou sirupu svojmu obľúbenému nápoju úplne nový rozmer. Predsudky bokom!
Sladké zbožňujeme od praveku
Sladkú chuť milujú ľudia odnepamäti, prvé zmienky o sladení potravy sú datované do doby kamennej. Ktorý sirup k tomu naši prapredkovia používali, si ľahko domyslíte. Áno, bol to med divých včiel. Éra cukru neskôr vypukla pred viac ako 6 000 rokmi v Melanézii.
Výroba ovocných alebo bylinných sirupov nie je príliš zložitá. Napriek tomu zaberie nejaký čas, spotrebuje dosť energie a vyžaduje istú zručnosť aj veľa riadu. Domáce sirupy je vhodné spotrebovať rýchlo, aby nepodľahli skaze.
Špeciality pre vašu šálku
Povedzme si úprimne, nie všetky sirupy sa na ochutenie kávy hodia. Trebárs s ríbezľovou alebo jablkovou príchuťou by sme zážitok z popoludňajšej šálky moc nepozdvihli. K dokonalému prepojeniu kávy a sirupu naopak dôjde napríklad v prípade, že zvolíme chuť karamelu, mandlí či škorice.
Dosiahnuť chuťovej osmózy, teda prelínania špecifických tónov obľúbenej arabiky alebo populárneho espressa s odtieňom prírodného sirupu, možno pridaním malého množstva ochucovadla do nápoja vychladeného aj teplého. Vysoko kvalitné sirupy nepotrebujú veľké dávkovanie. Napriek tomu dokážu povzniesť prirodzenú arómu kávy a udržať atraktívnu chuť až do chvíle, kedy sa pozriete svojmu hrnčeku na dno.
Káva s vôňou orieškov, vanilky, slaného karamelu aj zázvoru
Teraz už viete o sirupoch a ich schopnostiach dosť na to, aby ste sa osmelili k výberu. Pre ľahšiu orientáciu rozdelíme naše sirupy do kávy na tri skupiny:
- Sirupy karamelové: Patria k veľmi obľúbeným ochucovadlám. Stopa sladkého karamelu, jemného masla a hladkej smotany sa ku káve hodí úplne skvele. S Espresso sirupom Karamel nesiahnete vedľa. Ak máte radi "karamel trochu inak", odporúčame Espresso sirup Slaný karamel.
- Sirupy orechové: Sú klasikou, ktorá sa neopozerá. Espresso sirup Mandle alebo Espresso sirup Lieskový orech doplní vaše latte aj rozpustnú kávu, či už si ich doprajete v bežnom dni alebo pre oslavu.
- Sirupy s korením: Určite ste už v kaviarni dostali cappuccino posypané škoricou. Teraz si ho môžete prichystať aj doma, len s tým rozdielom, že bohatú mliečnu penu prelejete Espresso sirupom Škorica. Máte radšej vanilku? Okoštujte Espresso sirup Vanilka. A ak dávate prednosť káve, čo prehreje každú bunku, siahnite po Espresso sirupe Zázvor.
- Sirupy bylinkové: Z bylín sa nám do kávy najlepšie osvedčila jemná, svieža mäta. Preto aj vám bez obáv odporučíme ľahký Espresso sirup Mäta.
- Sirupy ovocné: Z množstva ovocia, ktoré sa na prípravu sirupov používa, vyberáme citrusy. Ich svieža kompozícia pridá káve atraktívne chuťové zafarbenie. Espresso sirup Limeta môžete použiť do cold brew alebo ľadovej kávy.
Náš tajný tip
Kvalitný espresso sirup možno pridať do kávy ľadovej aj horúce, s mliekom aj bez neho. Vašej fantázii úplne dôverujeme. Radi ale pridáme fintu, na ktorú by ste možno hneď neprišli: Ak máte radi kávu s našľahaným mliekom, kvapnite trošku sirupu rovno do mlieka a až potom všetko spoločne ušľahajte. Získate nový chuťový zážitok a pre návštevy to bude vaše súkromné malé kúzlo.
Nebojte sa experimentovať. Ak váhate, alebo máte ďalšie otázky, stačí nám napísať e-mail či zavolať.