Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BRAZILIA ORIGIN 70%

Kód: 987

Na čokoládu majú Brazílčania dokonca špeciálny zákon. Podľa neho je za ňu považovaný len výrobok s minimálne 35 percentami kakaa. Tieto šošovky sa do normy zmestia dvakrát! Buďme si teda istí, že okrem výbornej chuti obdržíte tiež maximálnu dávku antioxidantov, minerálov a vitamínov. Brazílske kakaové bôby proste vedia.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Brazília
Chuť
Chuť:
Horká čokoláda

Zloženie

Kakaová hmota Brazílie 70%, Cukor, Kakaové maslo, Sójový lecitín, Přírodní vanilkový prášek

CHUŤ

Temne horká, mierne sladká a na konci slabo dymová. Tmavá brazílska čokoláda so 70 % obsahom kakaa nemá chybu.

PÔVOD

Brazílske kakao sa vracia na scénu! Nie je žiadnym tajomstvom, že jeden z najväčších svetových exportérov kakaových bôbov bojoval ešte donedávna s "Escoba de bruja", teda hubovú chorobou prejavujúce sa zmnožením výhonkov na kakaovnících. Takzvané Ježibaba metla spôsobilo prudký pokles produkcie a vyžiadalo si nahradenie väčšiny kakaovníkov novými, odolnejšími rastlinami. Na obmene plantáží sa podieľali dokonca "čokoládové brigády" vysielanej k postihnutým roľníkom vládou.

Dnes už je ale Brazília opäť na špičke medzi vývozcami kvalitného kakaa aj čokolády. Celková produkcia sa v roku 2016 vyšplhala na 210 tisícom ton (v roku 2012 to bolo 185 tisíc ton).

Najväčší a najľudnatejší štát Južnej Ameriky a zároveň územie s najväčším tropickým dažďovým pralesom na svete je možné považovať za kolísku kakaovníkov pravých (Thebroma cacao). Podmienky pobrežia Amazonky a tieň, ktorý vytvárajú okolité stromy, Kakaovníkom veľmi vyhovuje. Prvými ľuďmi, ktorí semená ich plodov využívali, boli pravdepodobne Olmecové, a to 1000 rokov pr. N. L. Údajne im dali aj meno "Kakawa", ktoré sa zmenilo na "kakao". To je ale tak všetko, čo o najskorších začiatkoch kakaa vieme.

Jasnejšie správy existujú o popíjaní kakaového nápoja alebo kaša Maymi (250-900 n. L.). A potom tiež o používaní bôbov ako platidla - v niektorých oblastiach Latinskej Ameriky až do 19. storočia! Čokoláda v pevnom tvare bola prvýkrát pripravená v roku 1847.

Ale späť ku kakaovníkom. Vzhľadom nám môžu pripomínať jablone. Dorastajú až 15 metrov, častejšie sú ale udržiavané oveľa nižšie. Kvitnú takmer celoročne a rovnako tak plodia. V produkčných oblastiach sa rozlišuje jedna hlavná úrodu a takzvané medziúrody. V Brazílii sa obdobie hlavnej úrody smeruje medzi apríl a júl, medziúrody potom od júla do decembra. Plody kakaovníkov vyzerajú ako hrubé uhorky žltej alebo červenej farby. Zrelé váži 300-500 gramov. Vnútri obsahujú 20-50 bôbov. Tie je potrebné vybrať a pripraviť na spracovanie.

Kakaové bôby farmári očistia od sladkej bielej dužiny a nechajú niekoľko dní fermentovať. Potom ich je potrebné vysušiť a predpražiť. Takto spracovaná úroda putuje do fabrík, kde z nej vyrobia kakaové maslo a kakao. Zložitou technológiou sú tieto suroviny (za pridanie niekoľkých ďalších) premenené v čokoládu.

Prečo to všetko? Po prvé čokoláda chutí priamo fantasticky a po druhé - je pre náš organizmus značným prínosom. Vedci v jej chemickom zložení objavili antioxidanty (toľko, ako snáď v žiadnej inej potravine), vitamíny a minerálne látky. S ich pomocou je možné lepšie zvládať stres, zbaviť sa zlej nálady a posilniť telo. Schválne to skúste!

Čokoládové šošovky Brazilie origin sú vhodné pre vegetariánov i vegánov.

Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.

Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2 318 kJ / 554 kcal
Tuky: 40,1 g
z toho nasytených : 24 g
Sacharidy: 34 g
z toho cukry: 30,2 g
Bielkoviny: 7,6 g
Soľ: 0,02 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Super jemná, mimoriadne voňavá a sladko čokoládová. Káva z populárnej brazílskej plantáže Fazenda da Lagoa (Farma pri jazere) patrí k najvyhľadávanejším na svete. Dozrieva v náruči dažďového pralesa, obklopená horami a krištáľovými jazerami. Pražíme ju stredne intenzívne, aby sme uchovali jej dokonalé hladké telo a ovocnú arómu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
35,93 € /1000 g 3,59 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do piatku, 22. 10. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SUMATRA ORIGIN 72%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SUMATRA ORIGIN 72%

Indonézsky ostrov Sumatra posiela do sveta nielen skvelú kávu, ale taktiež báječné kakao. Práve z neho sú vyrobené čokoládové šošovky so 72 percentami kakaovej hmoty. Kto si potrpí na skutočne plnú, čokoládovú, príjemne horkú chuť, ten by mal sumatranský poklad pridať na zoznam svojich Must have. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
19,73 € /1000 g 1,97 € /100 g
Dodáme do piatku, 22. 10. 2021

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda

Červené ruže, červené víno a k tomu - červená čokoláda. Novinka, po ktorej je veľká zhánka, sa vám bude páčiť. Čokoládové šošovky atraktívneho vzhľadu a rafinovanej chuti dobývajú svet. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocno svieža zároveň. Za jej farbou stoja len a len červené kakaové bôby. Ekvádorská špecialita dáva vzniknúť úplne novému typu čokolády. Ochutnajte. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
34,17 € /1000 g 3,42 € /100 g
Dodáme do piatku, 22. 10. 2021
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »