Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BRAZILIA ORIGIN 70%

Kód: 987

Na čokoládu majú Brazílčania dokonca špeciálny zákon. Podľa neho je za ňu považovaný len výrobok s minimálne 35 percentami kakaa. Tieto šošovky sa do normy zmestia dvakrát! Buďme si teda istí, že okrem výbornej chuti obdržíte tiež maximálnu dávku antioxidantov, minerálov a vitamínov. Brazílske kakaové bôby proste vedia.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Brazília
Chuť
Chuť:
Horúca čokoláda

Zloženie

Kakaová hmota Brazílie 70%, Cukor, Kakaové maslo, Sójový lecitín, Přírodní vanilkový prášek

CHUŤ

Temne horká, mierne sladká a na konci slabo dymová. Tmavá brazílska čokoláda so 70 % obsahom kakaa nemá chybu.

PÔVOD

Brazílske kakao sa vracia na scénu! Nie je žiadnym tajomstvom, že jeden z najväčších svetových exportérov kakaových bôbov bojoval ešte donedávna s "Escoba de bruja", teda hubovú chorobou prejavujúce sa zmnožením výhonkov na kakaovnících. Takzvané Ježibaba metla spôsobilo prudký pokles produkcie a vyžiadalo si nahradenie väčšiny kakaovníkov novými, odolnejšími rastlinami. Na obmene plantáží sa podieľali dokonca "čokoládové brigády" vysielanej k postihnutým roľníkom vládou.

Dnes už je ale Brazília opäť na špičke medzi vývozcami kvalitného kakaa aj čokolády. Celková produkcia sa v roku 2016 vyšplhala na 210 tisícom ton (v roku 2012 to bolo 185 tisíc ton).

Najväčší a najľudnatejší štát Južnej Ameriky a zároveň územie s najväčším tropickým dažďovým pralesom na svete je možné považovať za kolísku kakaovníkov pravých (Thebroma cacao). Podmienky pobrežia Amazonky a tieň, ktorý vytvárajú okolité stromy, Kakaovníkom veľmi vyhovuje. Prvými ľuďmi, ktorí semená ich plodov využívali, boli pravdepodobne Olmecové, a to 1000 rokov pr. N. L. Údajne im dali aj meno "Kakawa", ktoré sa zmenilo na "kakao". To je ale tak všetko, čo o najskorších začiatkoch kakaa vieme.

Jasnejšie správy existujú o popíjaní kakaového nápoja alebo kaša Maymi (250-900 n. L.). A potom tiež o používaní bôbov ako platidla - v niektorých oblastiach Latinskej Ameriky až do 19. storočia! Čokoláda v pevnom tvare bola prvýkrát pripravená v roku 1847.

Ale späť ku kakaovníkom. Vzhľadom nám môžu pripomínať jablone. Dorastajú až 15 metrov, častejšie sú ale udržiavané oveľa nižšie. Kvitnú takmer celoročne a rovnako tak plodia. V produkčných oblastiach sa rozlišuje jedna hlavná úrodu a takzvané medziúrody. V Brazílii sa obdobie hlavnej úrody smeruje medzi apríl a júl, medziúrody potom od júla do decembra. Plody kakaovníkov vyzerajú ako hrubé uhorky žltej alebo červenej farby. Zrelé váži 300-500 gramov. Vnútri obsahujú 20-50 bôbov. Tie je potrebné vybrať a pripraviť na spracovanie.

Kakaové bôby farmári očistia od sladkej bielej dužiny a nechajú niekoľko dní fermentovať. Potom ich je potrebné vysušiť a predpražiť. Takto spracovaná úroda putuje do fabrík, kde z nej vyrobia kakaové maslo a kakao. Zložitou technológiou sú tieto suroviny (za pridanie niekoľkých ďalších) premenené v čokoládu.

Prečo to všetko? Po prvé čokoláda chutí priamo fantasticky a po druhé - je pre náš organizmus značným prínosom. Vedci v jej chemickom zložení objavili antioxidanty (toľko, ako snáď v žiadnej inej potravine), vitamíny a minerálne látky. S ich pomocou je možné lepšie zvládať stres, zbaviť sa zlej nálady a posilniť telo. Schválne to skúste!

Čokoládové šošovky Brazilie origin sú vhodné pre vegetariánov i vegánov.

Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.

Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2 318 kJ / 554 kcal
Tuky: 40,1 g
z toho nasytených : 24 g
Sacharidy: 34 g
z toho cukry: 30,2 g
Bielkoviny: 7,6 g
Soľ: 0,02 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

Horúca Brazília dáva svetu nielen famóznych futbalistov, nerastné suroviny a príležitosť obdivovať kultúrne pamiatky. Je tiež krajinou, ktorá sa preslávila vývozom mimoriadne kvalitnej kávy. Stopercentná arabika Santos NY2 patrí medzi klasiku, ktorá Vás nikdy neomrzí. Kto by odolal čokoláde a orieškom? Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
20,74 € /1000 g 2,07 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do piatku, 2. 10. 2020

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Existujú dva druhy konzumentov čokolády. Jedni si užívajú akýkoľvek druh v akomkoľvek množstve a druhí pátrajú po lahôdkach, špecialitkách a vymazlenostiach. Nech patríte do tej či onej skupiny, nenechajte si ujsť peruánsku, 81 percentnú a ku všetkému organickú čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvom prípade poteší exkluzívnym chuťovým zážitkom, v druhom potom vedomím, že sa vám v ústach rozplýva autentický produkt prastarej odrody kakaovníkov. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
34,75 € /1000 g 3,47 € /100 g
Dodáme do piatku, 2. 10. 2020

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda

Červené ruže, červené víno a k tomu - červená čokoláda. Novinka, po ktorej je veľká zhánka, sa vám bude páčiť. Čokoládové šošovky atraktívneho vzhľadu a rafinovanej chuti dobývajú svet. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocno svieža zároveň. Za jej farbou stoja len a len červené kakaové bôby. Ekvádorská špecialita dáva vzniknúť úplne novému typu čokolády. Ochutnajte. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »