

Kostarika Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey - zrnková káva
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Costa Rica Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey je vďaka spôsobu spracovania harmonicky sladká, guľatá a lahodná. Pri pozornom ochutnávaní ľahko identifikujete tóny zrelého ovocia, predovšetkým sliviek, čerešní, marhúľ a broskýň.
Túto kávu odporúčame pripraviť napríklad na filtri, v moka kanvičke alebo aj ako cold brew. Jej sladkosť a šťavnatosť sa vďaka tomu pekne rozvinie.
Pôvod kávy
Na káve Costa Rica Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey je zvláštne mnoho vecí. Medzi prvými spomeňme takzvanú medovú metódu (Honey) spracovania. Vďaka nej má káva krásnu, komplexnú a sladkú chuť. Obvyklý postup nepoužíva vodu a vyzerá asi takto: hneď po zbere zbavia robotníci zrelé kávové čerešne vrchnej šupky, pod ktorou je už len sladká dužina obaľujúca zrnká. Takto pripravenú kávu rozprestrú na betónové pláty a za častého prehrabávania sušia na priamom slnku. Dôležité je prikrývať úrodu na noc veľkými plachtami, aby nenavlhla. Práve vďaka slizovitej dužine získava zrno sladkú chuť. Akonáhle je sušenie hotové, teda asi po 20 dňoch, odstránia suchý pergamen buď ručne, alebo za pomoci jednoduchých strojov.
Ďalšou zvláštnosťou je miesto, na ktorom káva vyrástla. Kostarický región Tarrazu patrí k hlavným kávovníkovým oblastiam krajiny. Niet divu, že je v ňom asi stokrát viac kávovníkov ako ľudí. Plantáže vysádzajú do sopečnej, na minerálne látky bohatej pôdy, kríkom prospievajú aj dlhé slnečné dni a ľahký vánok od mora.
Ani odroda kávovníka Villa Sarchi nepatrí k práve typickým. Ide o kávovník prirodzenej mutácie odrody Bourbon, dobre prosperujúcej vo vysokej nadmorskej výške, odolnej voči silnému vetru. Jeho vzrast je popisovaný ako trpasličí. Villa Sarchi bola objavená práve na Kostarike, a to v 50. rokoch 20. storočia. Mimo Kostariky ju nikde na svete nepestujú.
A na koniec pridáme ešte zmienku o farme La Falda, ktorú po svojom otcovi prevzal Miguel Diaz. Nachádza sa asi dve hodiny cesty od mesta San José, na úpätí hory La Falda, čo znamená sukne. Presne túto časť odevu kopec svojim tvarom pripomína. Miguel Diaz využil to najlepšie zo znalostí svojho otca a pridal moderné postupy. Vďaka tomu produkuje kávu špičkovej kvality. O jej spracovanie sa stará maličký podnik Palmichal-Micro Mill.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.

























16. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva
