

ČOKOLÁDOVO - POMARANČOVÁ zrnková káva
Stopercentná Arabica poskytuje v tejto káve plné telo a lahodne jemnú čokoládovú chuť. Pár kvapiek prírodnej arómy dodá sviežosť sladkých šťavnatých pomarančov. Kombinácia, ktorá sa nikdy neokuká, by nemala chýbať ani z vašej kávotéky. Bude sa hodiť pre milé návštevy aj kľudné popoludnia v dvojici. Čokoládovo pomarančovú kávu oceníte na prípravu nápoja s kockami ľadu aj v horúcej variante, možno s klinčekom a škoricou.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Aromatizovaná káva Čokoládovo-pomarančová svoj názov perfektne spĺňa. Plantážna Arabika z peruánskych And jej dodá nielen príjemnú ľahkosť a čisté telo s jemnými tónmi čokolády, ale tiež nežnú, svetlú cremu. Pridajme k tomu dotyk citrusov a máme kávu, ktorú si môžeme vychutnať vo veľa prípravách.
Pôvod kávy
Skutočným kávovým znalcom netreba oblasť Puno, kde táto výberová Arabika vyrastala, dlho predstavovať. Ale možno práve vy patríte k degustátorom náhodným či začínajúcim, takže sa o peruánskych kopcoch prerastajúcich kávovníkov krátko zmieňme.
Peru patrí medzi top producentmi plantážnej kávy. Vo vývoze Arabiky sa pohybuje okolo piatej priečky na svete. Na svahoch And sa nachádza rada plantáží, tie kávy vyhľadávajú baristi z väčšiny preslávených kaviarní. Odroda Typica patrí k osvedčenej klasike. Kávovníky pôvodom z Etiópie dosahujú zhruba 4 metrové výšky, plodia menej, než iné odrody, ale ich káva dosahuje najlepšie parametri. Výborne sa im darí práve medzi kopcami peruánskych And. Mierna až chladná klíma a špecifické pôdne podmienky prepožičiavajú tamojšej káve unikátnu chuť aj arómu.
Táto káva bola spracovaná takzvaným premývaním. Červené kávové bobule boli nasypané do vody a pretlačené cez drviace plechy. Tým ich farmári zbavili dužiny. Kávové zrnká, ktoré sa z bobúľ uvoľnili, nechali niekoľko hodín fermentovať, potom ich sušili buď v sušičkách, pokiaľ počasie dovolilo, tak na slnku.
Ako prišla Arabika z And k čokoládovo-pomarančovej chuti? Získala ju vďaka niekoľko málo kvapkám prírodnej arómy. Akonáhle si kávu objednáte, náš pražič ju popráši nosným olejom a upraží tak, aby nestratila nič zo svojich prirodzených vlastností a naviac absorbovala jemné tóny čokolády a pomarančov.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave.
- Na 1 šálku použite aspoň 1,5-2 kávovej lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























16. 10.
30. 6.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

VIŠNE V ČOKOLÁDE zrnková káva
