

DŽEZVA NA KÁVU KAFFIA 110 - 120 ml
Kód: 1285
Džezva je tradičná kanvička na prípravu tureckej kávy. Je vyrobená ručne z medi. Meď má vysokú tepelnú vodivosť a bola po mnohé stáročia preferovaná v kuchyni pre jej bezpečnosť a zdravé varenie. Vnútorná časť kanvičky je pocínovaná.
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
Tvar džezvy je kónický s dlhým držadlom. Smerom hore sa konvička zužuje. Horný okraj je rozšírený, aby pri varení káva nepretiekla. Džezva je ozdobená ručným tepaním. Džezva nie je vhodná na indukciu.
Materiál: meď, cín.
Objem: 110 - 120 ml
Priemer v spodnej časti: 6,5 cm
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na veľmi jemnú hrubosť. Mala by mať púdrovitú podobu.
- Na 1 kávu použite približne 7 g mletej kávy na 50 ml vody.
- Džezvu položte na zdoj tepla pridajte 20 ml vody a cukor s korením (záleží na vás aké korenie pridáte, môžete napr. kardamom). Pomer kávy s cukrom sú 2 lyžičky kávy na jednu lyžičku cukru.
- Počkajte až sa voda s cukrom začne variť a vytvorí sa karamel. Potom dolejte vodu do 2/3 džezvy a pridajte zomletú kávu.
- Počkajte až sa káva začne variť a dostane sa pena po horný okraj džezvy, potom džezvu odoberieme z variča a odoberieme penu, ktorú dáme do šálok.
- Potom kávu opäť privedieme k varu a opakujeme rovnaký postup ešte 2x.
- Nakoniec džezvu dáme bokom a ponecháme 30 sekúnd odstáť, aby sa usadila usadenina.
- Kávu nalejeme do šálky.
Pomôžte ostatným pri výbere: