

KAKAOVÉ BÔBY DRVENÉ S KOKOSOVÝM CUKROM BIO
Ak ste ten typ, čo si bez chrumkania niečoho dobrého neprečíta knižku ani nepozrie film, máme pre vás báječnú správu. Keď si do misky nasypete drvené kakaové bôby, zaručene u svojej kratochvíle nezaspíte a ešte si doplníte antioxidanty a ďalšie skvelé látky. Kakaové bôby s kokosovým cukrom budú chutiť ako dospelákom, tak teenagerom. Jedna miska nestačí!
Zloženie
Kakaové bôby 75%, 25%Chuť
Kakaové bôby s kokosovým cukrom chutia ako poctivá, vysokopercentná horká čokoláda, ľahko posypaná plátkami kokosu a niekoľkými kryštálikmi cukru. Sú jemne lahodné, chrumkavé a neodolateľné.
Pôvod
Región Ucayali leží na východe Peru, juhoamerickej krajiny preslávenej predovšetkým starobylou ríšou Inkov. Susedí s Brazíliou a je považovaný za kultúrne, jazykovo aj geograficky rozmanitý. Napríklad pokiaľ ide o domorodé jazyky, stretnete sa tam rovno so štrnástimi. Ide o oblasť chudobnú, prístup k vode má necelých 70 percent obyvateľov. Veľká časť príjmu tamojších ľudí pochádza z poľnohospodárstva, vďaka rieke Ucayali dlhej 2 700 kilometrov sa venujú tiež rybárčeniu.
Je dobre známe, že domorodí Peruánci vyrábali kakaové nápoje z kvasených bôbov už 1 900 rokov pred naším letopočtom. Kakaovníky tiež vďaka tomu patria k veľmi populárnym, ich pestovaním sa zaoberá viac ako 50 tisíc obyvateľov, ročná produkcia krajiny dosahuje vyše 70 ton. Priemerná veľkosť typickej farmy je 2 hektáre, výnos sa pohybuje okolo 1 až 2,5 tony kakaových bôbov na farmu.
Peru je nielen významným pestovateľom kakaovníkov, ale môže sa pochváliť aj šiestimi z celkovo desiatich druhov týchto stromov, preto práve z Peru pochádzajú bôby neobvyklých chutí a vôní. Ako si kakaovník predstaviť? Ide o vždyzelený, teplomilný a nie príliš vysoký strom vyskytujúci sa v tropických oblastiach Strednej a Južnej Ameriky. Kvitne veľmi bohato, avšak iba päť percent kvetov sa nakoniec premení v plody. Tými sú bobule guľovitého či vajcovitého tvaru, zvyčajne obsahujúce niekoľko desiatok semien.
Farmári ich musia z dužiny pomerne zložito vybrať, potom ich fermentujú a nakoniec sušia. Takto pripravené kakaové bôby putujú na ďalšie spracovanie. Dodajme ešte, že kakao patrí k takzvaným superpotravinám, je veľmi bohaté na antioxidanty, obsahuje vitamíny a minerálne látky. Zároveň sa v ňom nachádza povzbudzujúci teobromín a kofeín.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Konzumovať sa môžu ako orechy.





Energetická hodnota: | 1709 KJ / 580 kcal |
Tuky: | 34,8 g |
z toho nasytených : | 20,5 g |
Sacharidy: | 20 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bielkoviny: | 10,7 g |
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

VENEZUELA SUR DEL LAGO SUPERIOR - kakaové bôby nepražené
Prezerali ste
