

Robusta Togo Grade1 - zrnková káva
Robusta z africkej krajiny Togo patrí ku kávam gurmánskym. Jej kakaová chuť s veľmi jemnou kyselinkou a čokoládovou arómou krásne doplní vašu obľúbenú arabiku. Ovšem pozor – táto robusta je výborná aj samostatne. Skúste ju pripraviť ako espresso, na filtri, alebo ako cold brew. Ide totiž o kávu naturálne spracovanú a teda sladko ovocnú.
Zloženie
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Robusta Togo Grade 1 vyniká nádhernou kakaovou chuťou, ktorú korunuje horko čokoládový aftertaste. Pripravíte z nej nápoj kompaktný, okrúhly, so skutočne nízkou aciditou. Pretože ide o robustu, vzniknutá crema bude vyššia a pevná.
Kávu odporúčame pripraviť napríklad na filtri aj ako cold brew. Môžete ju pridať k vybranej plantážnej arabike a vytvoriť si tak vlastnú jedinečnú espresso zmes.
Pôvod kávy
Ak ste doteraz presne nevedeli, kde hľadať Togo, po prečítaní popisu kávy Robusta Togo Grade 1 si rozšírite obzory. Krajiny nachádzajúce sa v západnej Afrike a susediace s Ghanou, Burkina Faso a Beninom obmývajú vody Atlantického oceánu. Togo sa rozkladá na viac ako 60 000 kilometroch, hlavným mestom je Lomé, dôležité obchodné centrum a prístav vyvážajúci rad komodít z celého regiónu. Správne sa tento štát volá Tonžská republika, jeho severnú časť pokrýva savana, na juhu predtým prevládali tropické dažďové pralesy, ktoré ľudia premenili na plantáže. Klímu možno popísať ako tropickú, s monzúnmi, horúcim a vlhkým letom, ktoré strieda suchá zima.
Región Plateaux leží na juhozápade Toga a je známy náhornými plošinami a hornatým reliéfom. Nachádzajú sa v ňom najkrajšie lesy Toga s bohatou biodiverzitou. Tropickú klímu charakterizuje obdobie dažďov - prichádza dvakrát za rok: od marca do júla a od septembra do októbra. To farmárom umožňuje pestovať nielen kakaovníky, ale aj kávovníky.
Plantáže kávovníkov tienia vysoké stromy, ktoré ich chránia pred slnkom a zároveň kríkom zaisťujú dodávku živín, ako je dusík, fosfor, draslík a ďalšie. To samozrejme priaznivo ovplyvňuje rast kávových kríkov.
Togo produkuje a vývozcom predáva kávu netriedenú (francúzsky "tout venant"). Exportéri ju majú následne možnosť roztriediť na zrná podľa veľkosti a kvality, rovnako ako podľa rôznych vád, a to do tried Grade 1, Grade 2 a Grade 3. Ročne sa v Togu vyrobí okolo 7 000 ton kávy.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave.
- Na 1 šálku použite aspoň 1,5-2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

ROBUSTA BRAZÍLIE CONILLION zrnková káva
