

Zelená káva Brazília Santos - zrno
Niekto to rád… nepražené a v celku. Zelené nemleté kávové zrná vzbudzujú zvedavosť. Sú totiž veľmi tvrdé, takže ich sami nepomeliete. Na druhú stranu ich ale môžete použiť na domáce experimentovanie s pražením, alebo z nich uvariť silný extrakt. A tiež nimi polepiť drobné dekoratívne predmety. Čo si vyberiete, necháme na vás. Zelená káva Brazília Santos sa hodí pre všetky prípady.
Zloženie
Arabica 100%Chuť kávy
Pokiaľ ide o chuť, pripravte sa, že zelená káva nie je nijako výrazná. Možno ju snáď prirovnať k zelenému čaju. V prípade Brazílie Santos ľahko sladkému, nevýraznému. Keď použijete tieto zrná na domáce praženie, môžete očakávať intenzívne, plné telo, ľahkú kyselinku a chute kvetov, orechov či karamelu. Všetko sa však odvíja od skúseností pražiara.
Pôvod kávy
Tieto kávové zrná pochádzajú z kopcov regiónu Sao Paulo, ktorý je, mimochodom, bohatší ako Argentína, Paraguaj a Bolívia dohromady. Zároveň ide o najľudnatejší brazílsky región s mimoriadne zaujímavou a dlhou históriou, kultúrnym zázemím a skvelou dopravnou infraštruktúrou. Ani poľnohospodárstvo nestojí bokom. Sao Paulo je jedným z najvýznamnejších svetových producentov fazule, ryže, pomarančov, cukrovej trstiny, kvetov, kukurice, mlieka, vína, oleja a samozrejme aj kávy. Tá je napokon nepostrádateľnou exportnou komoditou pre celú Brazíliu. Nespracovanú zelenú kávu môže krajina bezcolne vyvážať do USA, Japonska a Európskej únie.
Kávovníkové plantáže v Sao Paule pokrývajú cirka 216 tisíc hektárov pôdy. Niektoré sú obľúbeným turistickým cieľom, takže sa blízko kávovníkov môžete ubytovať a spolu s farmármi sa aspoň načas o kríky starať alebo sa dokonca podieľať na zbere a spracovaní červených kávových čerešní.
Prevažná väčšina zeleného zrna putuje samozrejme do pražiarní. Časť je určená na mletie, ktoré sa ale vykonáva špeciálnymi strojmi, pretože „surová“ káva je mimoriadne tvrdá. My vám však ponúkame možnosť spoznať zrnká zo Sao Paula tak, ako boli zozbierané – teda zelené a nemleté.
Čo s nimi? Jednou z variant je skúsiť si ich upražiť doma. Získate tú najčerstvejšiu možnú chuť a autentický kávový zážitok. Pokiaľ sa ale do domáceho praženia budete púšťať prvýkrát, možno vás tiež čaká niekoľko pokusov a opakovaných ladení teploty, dĺžky a ďalších parametrov. Niekto praží kávu v prístroji na popkorn, múdrejšie je ale použiť nepriľnavú panvicu. Ponúka sa tiež využiť rúru. A úplne najlepšie, ak to s vlastným pražením myslíte vážne, je zaobstarať si malú domácu pražiareň.
Druhý spôsob využitia tejto zrnkovej kávy možno nájsť v príprave nálevu. Obsahuje totiž vysoké množstvo antioxidantov, kofeínu a kyseliny chlorogenovej (CGA), ktorá napomáha k správnemu fungovaniu mnohých orgánov. Nálev pripravíte tak, že zelené zrná vložíte do hrnca, zalejete pramenitou vodou, privediete do varu a potom už len dusíte. Nakoniec stačí nápoj scediť a popíjať 30 minút pred jedlom. Všeobecné odporúčania radia neprekračovať 2 šálky za deň.
S tretím spôsobom vám nemusíme radiť. Zelenou kávou môžete dekorovať poháre, svietniky, krabičky, môžete z nej tvoriť obrazy alebo ju jednoducho použiť ako základ suchých väzieb. Je len na vás, ktorú možnosť otestujete.
Ešte viac o zelenej káve nájdete tu
Ukážka balenia zelenej kávy
Naše zelené kávy sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter zelenej kávy. Zelená káva je vždy balená a hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.




















Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

BRAZÍLIA FAZENDA PAREDAO - Micro Lot
