

Biela čokoláda s lyofilizovanými malinami
Maliny sú skvelé vo všetkých formách a kombináciách. Takže sa vôbec nečudujeme, že s bielou čokoládou vytvárajú dokonale harmonickú a veľmi atraktívnu chuť. Pripravte si nápoj s malinovou bielou čokoládou, upečte muffiny plné malinovo-čokoládových kúskov alebo si jednoducho pochutnajte na úplne skvelých, sladkokyslých kockách.
Zloženie
Cukor, Sušené mlieko, Kakaové maslo, 3%, Sušené odstredené mlieko, Sójový lecitín, Aróma prírodnáChuť
Biela čokoláda s lyofilizovanými malinami je skutočne neodolateľná. Táto lahodná pochúťka spája kvalitné kakao s mrazom sušenými malinami, ktoré dodávajú čokoláde sviežu a ovocnú chuť. Základom bielej čokolády je kakaové maslo s podielom 20%, vďaka ktorému má bohatú, krémovú textúru.
Z kociek môžete pripraviť malinový nápoj, alebo ich pridajte do muffinov, tort a ďalších sladkých pokrmov. Ich malý a praktický tvar umožňuje jednoduché použitie pri tvorbe a zdobení rôznych kulinárskych majstrovských diel.
Pôvod
Biela čokoláda s lyofilizovanými malinami je výsledkom precízneho procesu, ktorý zahŕňa niekoľko krokov. Než sa dostaneme k samotnému spojeniu čokolády s malinami, poďme sa pozrieť na výrobu bielej čokolády. Od procesu, pri ktorom vzniká tradičná tmavá čokoláda, sa totiž líši.
Najprv je nevyhnutné získať kakaové bôby z kakaovníkov pestovaných na plantážach Strednej a Južnej Ameriky aj Afriky. Tieto bôby sa starostlivo zberajú, fermentujú a sušia. Potom nasleduje proces praženia, ktorý uvoľňuje prirodzené chute a arómu kakaových bôbov. Pražené bôby sa následne rozomelú, čím vznikne kakaová hmota, ktorá obsahuje kakaové maslo a kakao.
Biela čokoláda sa vyrába iba z kakaového masla. To je potrebné zmiešať so sušeným mliekom a cukrom. Presné množstvo je starostlivo regulované, aby sa dosiahla žiadaná sladká a krémová chuť bielej čokolády. Po zmiešaní nasleduje proces konšovania, pri ktorom sa čokoládová zmes niekoľko hodín zahrieva a mieša. Jeho cieľom je dosiahnuť hladkú a jemnú konzistenciu čokolády, zároveň pomáha odstrániť horkosť a rozvinúť bohatú arómu.
A teraz k samotnému spojeniu bielej čokolády s lyofilizovanými malinami. Lyofilizácia je proces sušenia mrazom, ktorý sa používa na zachovanie senzorických vlastností ovocia a tiež vitamínov a minerálnych látok. Počas lyofilizácie prechádza tekutina z ovocia z kvapalného stavu priamo do plynného stavu pomocou sublimácie. Potom už len stačí pridať lyofilizované maliny do bielej čokolády a dokonalá kombinácia sladkosti, kyslosti a jemnosti je na svete.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Kocky čokolády môžete rozpustiť v horúcom mlieku (kravskom, sójovom, makovom, mandľovom…), môžete ich rozmiešať v kaši, alebo použiť pri výrobe dezertov.










Energetická hodnota: | 2181 kJ/521 kcal |
Tuky: | 26.8 |
z toho nasytených : | 16 |
Sacharidy: | 62.7 |
z toho cukry: | 60.2 |
Bielkoviny: | 7.2 |
Vláknina: | 0.1 |
Soľ: | 0.1 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

Biela čokoláda s lyofilizovanými čučoriedkami

Biela čokoláda s lyofilizovanou maracujou
