

IRISH CREAM zrnková káva
Ešte nemáte vybrané? Potom si spomeňte, ako skvostne chutí irish cream. Karamel, smotana, vanilka, mandle, whisky a samozrejme káva... A je rozhodnuté! Stopercentná arabika s príchuťou presláveného likéru rozhodne stojí za skúšku. Sme si istí, že u jednej objednávky nezostanete. Irish cream je totiž lu-XUS-ná.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Peruánska vysokohorská káva je obľúbená vďaka prirodzenej sladkosti s ovocnými podtónmi. Plné a hladké telo a zároveň nízka acidita z nej robia skutočnú kráľovnú. V opare irish cream jej to náramne pristane. Káva má karamelovú príchuť s ľahkým dotykom vanilky a dobrej whisky. Pri správnej príprave ju zdobí hustá a elastická pena.
Pôvod kávy
Kávové zrnká, z ktorých pripravujeme túto ochutenú lahôdku, dovážame z Peru. Plantáže drobných farmárov sú rozmiestnené vysoko v Andách, a preto je takmer vylúčené hnojiť alebo ošetrovať kávovníky priemyselne vyrábanými prostriedkami. Peruánska káva je tak väčšinou považovaná za organicky pestovanú. V oblasti Puno sadia poľnohospodári skoro vždy odrodu Typica. Poskytuje vynikajúcu úrodu, ale jej výnosnosť nie je nijako závratná.
Kávové bobule, ktoré vzhľadom aj veľkosťou pripomínajú čerešne, sa zberajú niekoľkokrát za sebou. Dôvodom je zisk čo najzrelších plodov. Spracovávajú sa takzvaným premývaním, pri ktorom sú vo vode zbavené dužiny aj fermentované. Výsledné kávové zrnká sa sušia na priamom slnku rozprestreté po betónových mólach. Zelená až zelenošedá káva je nakoniec triedená, balená a odvážaná na burzu.
Ochucovanie kávy nie je žiadnou novinkou. Je známe pridávanie kardamónu alebo mätových lístkov už pred stovkami rokov, rovnako ako zjemňovanie mliekom a sladenie cukrom. Najväčší boom zažila ochutená káva v 70. rokoch 20. storočia. Aróma sa ku kávovým zrnkám pridáva dvojakým spôsobom - buď po upražení, alebo pred ním.
My dávame prednosť drahšej metóde: pred pražením pražiar postrieka kávu nosným olejom s aromatickými látkami. Vôňa sa do zrniek krásne "zapracuje" v priebehu praženia a dlho v nich zostáva.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























10. 5.
10. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
