

IRISH CREAM rozpustná káva
Hocikto by ho označil za tlamolep, ale nedajte sa mýliť. Irish cream patrí k váženým druhom alkoholických nápojov. Recept na ten pravý vraj najväčší producenti neprezradia ani pod hrozbou utopenia v sude. Zvyčajne obsahuje 15-20 percent írskej whisky, smotanu, vanilku a kávu. Niekto pridáva čokoládu, iný kokosový extrakt. A teraz si predstavte, ako to asi chutí v spojitosti s výbornou ekvádorskú kávou...
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Vyvážene namiešanie 80 percent arabiky a 20 robusty dáva tušiť, že táto rozpustná káva rozhodne nebude trpieť nedostatkom arómy a sily. Prírodná esencia írskeho krémového likéru pridáva k nasládlému a jemne ovocnému základu hrejivý dotyk whisky a vanilkové pohladenie. Rozpustnú kávu nezalievajte vriacou vodou. Nepripravíte sa tak o peknú a kompaktnú penu.
Pôvod kávy
Ak sa máme vydať po stope tejto instantnej ochutenej kávy, musíme nutne zamieriť do rovníkového Ekvádoru. Juhoamerická krajina patrí k tradičným vývozcom kvalitnej kávy takmer sto rokov. Krajina obmývaná zo západu Tichým oceánom je veľmi pestrá. Oblasť, z ktorej pochádza arabika a robusta v rozpustnej káve Irish cream, nájdeme na jej juhu.
Provincia Loja sa prekvapivo nerozkladá na náhorných andských plošinách. Práve naopak - je schovaná v ľadovom údolí s názvom Cuxibamba. Vďaka tomu (a tiež blízkosti národného parku) ju po väčšinu dňa zahaľujú hmly, časté sú dažde a mrholenie. Teploty sa v Loje pohybujú medzi 16 a 30 °C.
Ekvádor patrí k chudobným juhoamerickým štátom. Poľnohospodársku pôdu vlastnia z 2/3 malé rodinné farmy. Často ich ale kakao, káva, banány alebo balza neuživí. Sťahujú sa preto do veľkých miest, kde ale často končia v slumoch. Pestovatelia a spracovatelia kávy preto vyvíjajú maximálne úsilie, aby mohli na trh dodať kvalitnú produkciu. Zber sa uskutočňuje v komplikovaných klimatických a terénnych podmienkach, spracovanie bobúľ je väčšinou len ručné.
Ale tým to všetko nekončí. Keď sú zelené kávové zrnká vylúpané, premyté, fermentované a vysušené, prevážajú sa do pražiarne. Tam k nim skúsený pražiar pridá prírodnú arómu a v delikátnom procese z nich "vyrobí" ochutenú kávu. Príbeh pokračuje... Káva je zomletá, extrahuje sa z nej vysoko koncentrovaná kvapalina, ktorú pracovníci ďalej redukujú. Na rad prichádza kúzlo - proces sublimácie odparenie vody. Tým vzniknú prosté a čisté kryštáliky kávy.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou teploty 90 °C. Vriaca voda pripravi kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























10. 5.
18. 11.
1. 2.
2. 2.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva

ORECHOVÁ rozpustná káva
