

Čakanková káva s reishi a shatavari
Čakanková káva s reishi a shatavari je unikátnou zmesou, ktorá spája európske tradície a ázijské znalosti. Nápoj z nej prichystaný chutí sladko a jemne orechovo. Poskytne vám energický štart do nového dňa, rovnako ako chvíľku pokoja a relaxácie.
Zloženie
Čakankový koreň 90%, Reishi 6%, Shatavari 4%Nálev a chuť
Čakanková káva s reishi a shatavari dáva po zaliatí horúcou vodou nálev tmavo hnedej farby s jemnými rubínovými odleskami. Chuť je zemitá, s ľahkým koreneným nádychom, ktorý sa mieša s miernou horkosťou čakanky a výraznými tónmi bylín. Reishi pridáva hĺbku s náznakom drevnatej sladkosti, zatiaľ čo shatavari prináša subtílny kvetinový záver. Táto kávovina je jemná, ale zároveň komplexná, ideálna pre tých, ktorí hľadajú zdravšiu alternatívu klasickej kávy s výhodami podpory vitality a upokojenia mysle.
Pôvod
Máte pred sebou skvelú zmes troch vzácnych ingrediencií. Spoločne tvoria takzvanú kávovinu v rozpustnej forme a sú tak výbornou alternatívou kávy, ako ju bežne poznáme. Kávovina je bez kofeínu, má jemnejšiu chuť a celý rad benefitov. Niet divu, že sa stáva stálicou mnohých domácností. Z čoho je táto kompozícia namiešaná?
Čakanka (Cichorium intybus), pôvodom z Európy, je dnes pestovaná v mnohých krajinách vrátane Holandska, Belgicka, Francúzska a Nemecka. Korene tejto byliny boli používané ako náhrada kávy, najmä vo východnom Nemecku počas kávovej krízy v 80. rokoch 20. storočia. Čakanka je známa pre podporu normálnej funkcie pečene a žlčníka, črevného traktu, srdca aj ciev a stavu kostí a kĺbov.
Reishi, tradičná čínska huba, je oceňovaná pre posilnenie imunity a zlepšenie obehového systému. Ide o „červenú špongiu“, ktorej botanici hovoria leskokôrka lesklá (Genoderma lucidum). Obvykle sa z nej vyrábajú extrakty, výborné účinky má však aj vo forme 100% prírodného prášku.
Shatavari (špargľa hroznovitá, Asparagus racemosus), je indická bylina, v ajurvéde známa pre podporu reprodukčného systému a kardiovaskulárneho zdravia. Ak vás zaujíma, ako vyzerá, potom dodajme, že je to popínavý ker rastúci v skalách Nepálu, Indie a Srí Lanky.
Účinky kávy
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Čakankovú kávu s reishi a shatavari zalejte vodou s teplotou 90-100 ° C v pomere 2g na 100 ml vody.










Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PÚPAVOVÁ KÁVA Z PRAŽENÉHO KOREŇA

Púpavová káva z praženého koreňa s vanilkou
