

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GHANA ORIGIN MLIEČNA 42%
Toto je panečku maškrtenie, ako sa patrí! Originálna mliečna čokoláda so 42 percentami kakaa rozveselí aj nejzamračenější deň. Okrem toho, že chutí priamo famózne, obsahuje antioxidanty, vitamíny a minerály, ktoré dvíhajú náladu a dodávajú energiu. Užite si čokoládu zo zeme, ktorá dodáva kakao do celého sveta. Je skvelá v horúcom mlieku, polevách, dezertoch aj len tak k dobrej knižke.
Zloženie
Kakaové máslo 42%, Kakaové maslo, Cukor, Sójový lecitín, Sušené plnotučné mléko, Přírodní vanilkový prášekCHUŤ
Mliečne čokoládové šošovky Ghana chutia, ako inak, sladko mliečno a lahodne. Na jazyku sa doslova rozplývajú. Cukru neobsahujú veľa, preto rozhodne "neškrabú v krku" ako niektoré mliečne pochúťky.
PÔVOD
Z oblasti západnej Afriky pochádza 70 percent svetovej produkcie kakaa. Uvádza sa, že v Ghane, Pobreží Slonoviny, Kamerune a Nigérii zamestnáva pestovanie kakaovníkov a spracovanie ich semien 1,5 milióna rodinných fariem (z toho v Ghane 800 tisíc). Pre väčšinu z nich ale bohužiaľ príjmy z kakaa pokrývajú len nevyhnutné životné náklady.
Ghanská vláda venuje podpore poľnohospodárov pozornosť, a to prostredníctvom inštitucionálnej reformy. Tamojšie organizácie Cocobod smeruje svoje úsilie nielen k marketingovým aktivitám a podpore predaja ghanského kakaa, ale poskytuje poľnohospodárom sadenice kakaovníkov, financuje modernizáciu ciest, podporuje výskumy chorôb rastlín a kladie dôraz na rozšírenie služieb. Prevažná väčšina ghanských pestovateľov kakaa pracuje na pozemkoch o veľkosti 3 hektáre.
Kakaové bôby boli do Ghany prvýkrát prevezené holandskými misionári na začiatku 19. storočia. O ich šírenie sa zasadil Tetteh Quarshie, kováč z Akkry. Zrejme vďaka nemu je teraz kakao chrbticou ghanskej ekonomiky. "Cocoa is Ghana, Ghana is Cocoa" - hovoria Ghančan.
Kakaovník pravý (Theobroma cocoa) je strom dorastajúci 5-8 metrov. Kvitne po celý rok a plodí veľké struky, ktoré obsahujú 20-30 semien. Práve kvôli nim sú plody zberajú. Roľníci ich rozseknú a semená (bôby) z nich vyberú. Nechávajú je niekoľko dní fermentovať a potom sušiť. V továrňach sa bôby pražia, drvia, melú. Zložitým postupom vznikne kakaová hmota, z ktorej je oddelené kakaové maslo a samotnej kakao. K výrobe čokolády sa používajú obe suroviny plus samozrejme mnoho ďalších ingrediencií. Populárna pochúťka býva dostupná v mnohých verziách - ako tmavá, mliečna, biela, bublinková, ľadová alebo nesladená čokoláda.
Je všeobecne známe, že konzumácia čokolády zlepšuje náladu a dodáva energiu. Dôvodom je vysoký obsah zdravotne prospešných látok v kakau. Máme na mysli najmä antioxidanty, vitamíny (D, B, A i E) a minerály (horčík, sodík, draslík, zinok ...). Ich pôsobenie podporuje celkovú vitalitu, pomáha v boji s vybranými neduhy a prispieva k pohode konzumentov. Kakao je dnes zoradený na zoznam takzvaných superpotravín, pretože jeho výživová hodnota je nadpriemerná.
Čokoládové šošovky Ghana origin mliečna sú vhodné pre vegetariánov i vegánov. Obsahujú 42% kakaovej sušiny.
Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.
Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.










Energetická hodnota: | 2 442 kJ / 584 kcal |
Tuky: | 40,6 g |
z toho nasytených : | 24,4 g |
Sacharidy: | 44,8 g |
z toho cukry: | 43,6 g |
Bielkoviny: | 7,7 g |
Soľ: | 0,16 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
