

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
Zloženie
Kakaová hmota Ekvádor 47%, Cukor, Kakaové maslo 29%, Sušené odstredené mlieko, Sušené plnotučné mléko, Sójový lecitín, Kyselina citrónová, Prírodný vanilkový extraktChuť
Červené čokoládové šošovky s obsahom 47,3% kakaového masla spoznáte aj so zavretými očami. Chutia totiž úplne inak, než sme u čokolády zvyknutí. Áno, sú sladké a kakaové, zároveň v ich chuti ale nájdete aj zreteľnú stopu sviežeho ovocia. Šošovky použite na prípravu nápojov (stačí ich rozpustiť v teplom mlieku), dezertov alebo samostatne k rýchlemu zasýteniu a získaniu energie.
Pôvod
Keď sa na trhu objavila červená čokoláda, vyvolala doslova poprask. Stalo sa tak 5. septembra 2017 v Šanghaji, na súkromnej akcii. Od tej doby sa o ňu zaujímajú výrobcovia sladkostí, reštaurácie aj milovníci domácej kuchyne a netradičných príprav. Expert na čokoládu Angus Kennedy sa pre britský The Sun vyjadril: "Chutí tak ľahko a ovocno, že si ani neuvedomíte, že do seba hádžete jeden kúsok za druhým."
Jeho slová potvrdzuje výskum spoločnosti Haysack a Ipsos. Červená čokoláda (ruby chocolate) má tie najlepšie predpoklady stať sa hitom. A to dokonca aj v krajine, kde si na čokoládu nijako zvlášť nepotrpia, teda v Číne. Aké je tajomstvo neobvyklého produktu? Celé sa ho samozrejme nedozvieme. Dodávateľ len prezrádza, že čokoládu vyrába z "rubínových kakaových bôbov", plodov jednej z mnohých odrôd kakaovníka. Rastú len v Ekvádore, Brazílii a na Pobreží Slonoviny. Špekuluje sa, že "ruby cocoa bean" sú spracovávané nekvasené a teda si zachovávajú prirodzenú ružovú farbu. Patent na výrobu červenej čokolády vlastní od roku 2009 Belgicko-švajčiarska spoločnosť. Jej riaditeľ inovácií a kvality Peter Bone uviedol, že rubínová čokoláda je "čistým, hedonistickými potešením".
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch. Je možné taktiež čokoládu použiť na fondue.










Energetická hodnota: | 2358 kJ / 564 kcal |
Tuky: | 35,9 g |
z toho nasytených : | 21,5 g |
Sacharidy: | 49,7 g |
z toho cukry: | 48,6 g |
Vláknina: | 0,7 g |
Bielkoviny: | 9,3 g |
Soľ: | 0,26 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SLANÝ KARAMEL

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BIELA ČOKOLÁDA S KÚSKAMI VANILKY BIO
