

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU LOS BEJUCOS % DOMINICANA
Objavil ju Kolumbus, hovorí sa tam po španielsky a okrem rumu a zázvoru vyváža do sveta famóznu kávu, kakao a čokoládu. Áno, Dominikánska republika je právom považovaná za perlu Karibiku. Pokiaľ ide o spomínané kakao, potom je dôležité spomenúť, že na jeho jedinečnej chuti sa podpisujú pomarančovníky, čerešne, avokádo aj duby, veď pod nimi kakaovníky rastú. Neúnavne a starostlivo sa o nich starajú stovky malí farmári. Ďakujeme!
Zloženie
Kakaová hmota Los Bejucos Dominicana 46%, Kakaové maslo, Cukor, Sušené mlieko, Extrakt z vanilkových strukovCHUŤ
Čokoládové šošovky Grand Cru Los Bejucos 46% mliečna Dominicana Origin sú chuťovo mimoriadne zaujímavé. Ako aj v úvode píšeme, počas zrenia "natiahli" vône okolo rastúcich ovocných stromov a iných drevín, takže okrem úžasných mliečnych tónov sa pripravte aj na príjemnú ovocnú dochuť. Okrem nej v nápoje zaznamenáte aj karamelovú a kvetinovú stopu. Tieto čokoládové šošovky sa výborne hodia na rozpustenie v teplom kravskom, sójovom, makovom, mandľovom alebo inom mlieku. Môžete ju tiež úspešne rozmiešať v raňajkovej kaše, použiť na prípravu dezertov alebo kombinovať s alkoholickými nápojmi.
PÔVOD
>Poznáte Dominikánsku republiku? Pozrite sa na mapu, a bude vám jasné, že podobne nádherných miest je na svete len zopár. Najobľúbenejšie destinácie Karibiku oplýva plážami, rozmanitým prírodným bohatstvom a mimoriadne milými obyvateľmi, ktorí našinca zahrnú kultúrnymi aj gastronomickými zážitkami. Najčastejšie tam, že vraj, kde pijú trstinový rum. Kto ho nepije, užíva si zázvorový čaj alebo kávové orgie. Tí ostatní noria nosy do luxusného kakaa.
Dominikánska republika leží na ostrove Hispaniola v súostrovia Veľkej Antily. Vlhké tropické podnebie kávovníkom úplne vyhovuje. Špeciálne v provincii Duarte sa môžu poľnohospodári spoľahnúť na úrodnú pôdu a ideálne striedanie teplých suchých dní s obdobami chladna a zrážok. Severovýchod Dominikánskej republiky je skrátka pre kakaovníky ako stvorený. Nie je divu, že je región nesúce meno zakladateľa štátu - Huana Pablo Duarte - radení medzi najväčších producentov organického kakaa na svete. Oplýva tisíckami akre pôdy určené na jeho pestovaniu. Získal si tím povesť "svetového kakaového kapitálu".
Čokoláda Grand Cru Los Bejucos 46% mliečna Dominicana Origin je vyrobená z kakaa jednej plantáže, preto je jej chuť tak originálna a komplexná. Kakaové bôby na jej výrobu boli oberané v západnej časti Duarte, kde skoro 90 malých fariem pestuje kakaovníky odrôd Hispaniola a Criollo. Nie je bez zaujímavosti, že do oblasti mieria organizované turistické zájazdy, aby sa návštevníci zeme v rámci "kakaového turistického chodníku" zoznámili zo všetkými krokmi vedúcimi k tabuľke najvybranejšej čokolády.
Podľa štatistík je Dominikánska republika najväčším svetovým výrobcom a exportérom kakaa. V roku 2009 vyviezla viac ako 62 tisíc ton kakaa, hlavne do USA a Európy.
Kvalitu kakaových bôbov starostlivo strážia sami farmári, dohľad nad celkovou produkciou obstarávajú družstvá, ktoré úrodu za priaznivé ceny vykupujú. Akonáhle sa bôby dostanú do spracovateľských závodov, musia byť pomleté na kakaovú hmotu, z toho sa oddelí kakaové maslo a kakaový prášok. V prísne stráženom pomere a za pridaní ďalších ingrediencií práve z nich vzniká zložitým technologickým postupom čokoláda.
Pýtate sa, prečo si občas dopriať nápoj plný hrejivej čokoládovej chuti, potom nech viete, že okrem dobrej nálady vám prinesie tiež veľkú porciu antioxidantov, minerálnych látok a vitamíny. Striedma konzumácia kvalitnej čokolády prospieva ako imunite, tak kognitívnym funkciám mozgu. Dodá potrebnú energiu a podporuje chuť do duševných aj telesných aktivít.
Čokoládové šošovky Grand Cru Los Bejucos 46% mliečna Dominicana Origin sú vhodné pre vegetariánov aj vegánov. Obsahujú 46 % kakaovej sušiny.
Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín a mlieko.
Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.










Energetická hodnota: | 2552 KJ / 590 |
Tuky: | 41,8 g |
z toho nasytených : | 25,3 g |
Sacharidy: | 41,6 g |
z toho cukry: | 40,2 g |
Bielkoviny: | 9,9 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GHANA ORIGIN MLIEČNA 42%

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
