

ČOKOLÁDOVO - MANDĽOVÁ zrnková káva
Dve chute sa k sebe hodia úplne dokonale - mandle a čokoláda. Dajte si ich v kombinácii s luxusnou plantážovou kávou. Vychutnáte si tak nielen jej oblú a vyváženú lahodnosť, ale tiež atraktívnu horkosladkú tóninu. Urobte si deň ešte krajší. Zrnková káva s láskou pestovaná a citom pražená by nemala ujsť vašej pozornosti.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Základná chuť stopercentnej arabiky, ktorá je plná, oblá a harmonická, dopĺňajú tóny mandlí a čokolády. V tejto zrnkovej káve objavíte zrejme aj miernu nasládlosť a orechovosť. Crema je jemná, elastická a nadýchaná.
Pôvod kávy
Vysokohorská káva z peruánskeho regiónu Puno rastie na plantážach neďaleko presláveného jazera Titicaca. Klíma a pôda Ánd jej dáva originálnu chuť aj arómu. Odroda Typica má síce relatívne nízku produkciu, zato ale vyniká vysokou kvalitou. Peruánski farmári ju pestujú od čias, kedy sa k nim dostala z Etiópie. Deväťdesiat osem percent pestovateľov kávy v Peru sú maloroľníci, ktorí sa o kávové plantáže starajú s celými rodinami.
Pretože sú prevažne chudobní a ich kávovníky rastú vysoko v horách, nehnoja ju priemyselnými hnojivami ani chemicky neošetrujú. Preto je káva z Puno považovaná za ekologicky pestovanú.
Zber sa v Andách odohráva niekoľkokrát po sebe, tak, ako plody kávovníkov postupne dozrievajú. Spracovanie takzvaným premývaním zahŕňa pretlačenie kávových bobúľ vo vode drviacimi plechmi (zbavia sa dužiny), fermentáciou kávových zrniek v kvasných nádobách a sušenie na slnku. Káva sa nakoniec sortuje, balí a odváža na burzu. Väčšina peruánskej kávovej produkcie putuje k zákazníkom v Japonsku, USA a Európe.
Ochutenie kávy sa vykonáva buď tesne pred pražením, alebo po ňom. My volíme prvú možnosť. Pražené zrnká postriekame nosným olejom s prírodnou arómou a potom kávu pražíme. Vďaka tomu si vôňu uchová skutočne dlho a zákazník príchuť spozná aj vo výslednej šálke svojej kávy.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























10. 5.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
