Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY MEXICO ORIGIN 66%

Kód: 997

Mexiko - to sú biele pláže, divoké šelmy, skvelá kuchyňa, kultové miesta a ... famózny kakaové bôby. Práve z nich je vyrobená táto horká čokoláda. Rozpustite ju v mlieku, pripravte z nej polevu na tortu, odlejte si figúrku. Ak môžeme radiť, urobte to hneď po otvorení vrecka. Pretože keď raz začnete ochutnávať samotné šošovky, nebudete chcieť prestať.

Veľké balenia:
Malé balenia:
44,28 € /1000 g 4,43 € /100 g
Dodáme do piatku, 2. 10. 2020
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Mexiko
Chuť
Chuť:
Horúca čokoláda

Zloženie

Kakaová hmota Mexiko 66%, Kakaové maslo, Sójový lecitín, Cukor, Přírodní vanilkový prášek

CHUŤ

Čokoládové šošovky Mexiko origin chutia skutočne horko a plne. Keď ich rozpustíte v horúcom mlieku, získate nápoj hladký a napriek tomu silný. Pravé mexickej kakao sa skrátka nezaprie.

PÔVOD

Čokoláda dostala svoj názov od Aztékov. Hovorili jej xocolātl, teda horká voda. Španieli menu trochu pomohli a do Európy už hnedá, sladká a zlostný voňavá hmota putovala ako chocolate.

Kedy presne bola prvýkrát vyrobená, možno ťažko odhadnúť. Čokoládový nápoj si ale podľa všetkého pripravovali už Mayovia a Aztékovia, keď rozmiešali kakao v teplej vode a pridávali k nemu napríklad papriky, med alebo chilli. Samotné kakao v podobe prášku alebo skôr pasty objavili archeológovia na zlomkoch nádob v oblasti Colha (dnešný Belize v Strednej Amerike). Podľa odborníkov popíjali Mayovia čokoládu už okolo roku 600.

Prvé zmienky o čokoláde ale pochádzajú až z roku 1519, kedy spozoroval konzumáciu kakaového nápoja na brehoch Nového Španielska Hernán Cortés. O 8 rokov neskôr priviezol do Španielska recept, ktorý zrejme odštartoval celosvetovú čokoládovou revolúciu. Avšak až v 18. storočí prišli ľudia na to, že lepšie ako vo vode, chutí čokoláda rozpustená v mlieku. A na prvý tabuľku čokolády si počkali až do roku 1847.

Ako sa vlastne čokoláda vyrába? Na začiatku sú samozrejme semená kakaovníka pravého (Theobroma cacao), stromu, ktorého pôvodnou domovinou je povodia Amazonky. Potom, čo prejdú niekoľkodňové fermentáciou, sušením, předpražením a zbavením šupiek a klíčkov, putujú do tovární. Upravené kakaové bôby je najprv potrebné podrviť a dopražit. Tým dôjde k zmene ich farby, chuti i vône. Mletím bôbov vznikne kakaová hmota, z ktorej je extrahované kakaové maslo. To je tiež na výrobu čokolády použité. Navyše sa z neho získava takzvaný presscake (filtrovaný koláč). Po jeho jemnom namletia je na svete kakao.

Samotná čokoláda potom obsahuje, v závislosti od požadovanej chuti a konzistencii, cukor, mlieko, kakaové maslo, kakao a rad ďalších ingrediencií. Zmes prechádza emulgáciou, miesením, šľahaním, temperovaním a chladením. Nakoniec sa samozrejme balí.

Teraz už viete o čokoláde skoro všetko. Záverom zostáva ešte dodať, že aj keď patrí medzi pochúťky, ktoré nám lekári odporúčajú iba pri výnimočných príležitostiach, obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok. Je totiž bohatá na flavonoidy, minerály (spomenúť môžeme horčík, draslík, sodík, zinok alebo železo) a samozrejme vitamíny - D, rady B, A aj E. Obsahuje tiež kofeín a teobromín. Preto môže konzumácia čokolády zvýšiť psychickú pohodu, podporiť organizmus v boji s infekciami a civilizačnými neduhmi.

Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.

Čokoládové šošovky Mexico origin sú vhodné pre vegetariánov i vegánov.

Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2 281 kJ / 545 kcal
Tuky: 38,6 g
z toho nasytených : 23,2 g
Sacharidy: 34,7 g
z toho cukry: 30,9 g
Bielkoviny: 7,8 g
Soľ: 0,02 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GHANA ORIGIN MLIEČNA 42%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GHANA ORIGIN MLIEČNA 42%

Toto je panečku maškrtenie, ako sa patrí! Originálna mliečna čokoláda so 42 percentami kakaa rozveselí aj nejzamračenější deň. Okrem toho, že chutí priamo famózne, obsahuje antioxidanty, vitamíny a minerály, ktoré dvíhajú náladu a dodávajú energiu. Užite si čokoládu zo zeme, ktorá dodáva kakao do celého sveta. Je skvelá v horúcom mlieku, polevách, dezertoch aj len tak k dobrej knižke. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
42,26 € /1000 g 4,23 € /100 g
Dodáme do piatku, 2. 10. 2020

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY EKVÁDOR ORIGIN 64%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY EKVÁDOR ORIGIN 64%

Čokoláda z Ekvádoru získala povesť z najlepších na svete. Táto horká čokoláda s obsahom 64% kakaa má veľmi intenzívnu arómu s nádychom ovocia a korenia. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
33,77 € /1000 g 3,38 € /100 g
Dodáme do piatku, 2. 10. 2020

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Existujú dva druhy konzumentov čokolády. Jedni si užívajú akýkoľvek druh v akomkoľvek množstve a druhí pátrajú po lahôdkach, špecialitkách a vymazlenostiach. Nech patríte do tej či onej skupiny, nenechajte si ujsť peruánsku, 81 percentnú a ku všetkému organickú čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvom prípade poteší exkluzívnym chuťovým zážitkom, v druhom potom vedomím, že sa vám v ústach rozplýva autentický produkt prastarej odrody kakaovníkov. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
34,75 € /1000 g 3,47 € /100 g
Dodáme do piatku, 2. 10. 2020
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »