Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO

Kód: 383

Ako asi chutí Najlepšia káva roka? My sme to vyskúšali a môžeme povedať, že božsky! Galapagos SC 18 z ostrova San Cristobal je podľa nás jedna z úplne najlepších plantážných káv vôbec. Jej intenzívna aróma a vynikajúca rovnováha tela a kyslosti z nej robí nášho veľkého favorita. Objavte aj vy chuť sladkého karamelu s dotykom limetky.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Ekvádor
Odroda
Odroda:
Bourbon
Región
Región:
Galapágy
Nadm. výška
Nadm. výška:
1350-2700m
Chuť
Chuť:
Karamel, Citrón
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Túto kávu nemožno opísať inak, než slovom nádherná. Má neobyčajnú arómu, guľatú a vyváženú chuť a krásnu, hladkú cremu. Čo viac môžeme od kávy chcieť. V jej podtóne ľahko vypozorujete karamelovú nasládlost a kvapku limetky a citróna. Nájdete tiež vrstvy voňavého tabaku a kože.

Pôvod kávy

Galapágy sú súostrovím vo východnej časti Tichého oceánu, asi 1000 kilometrov od pobrežia Ekvádoru. Preslávili sa najmä prehistoricky vyzerajúcimi jaštermi, obrími korytnačkami a tučniakmi. My si k zoznamu rarít Ekvádoru pripočítame ešte kávu. Je skutočne unikátna.

Stopercentnú galapágsku arabiku formuje mimoriadne priaznivé podnebie a vulkanická pôda. Káva je pestovaná bez priemyselných hnojív, pretože celé Galapágy sú unikátnou prírodnou oblasťou chránenou prísnymi normami. Bobule kávovníkov (Coffea arabica) sa zbierajú veľmi starostlivo a výhradne ručne. V celom Ekvádore sú spracovávané mokrou aj suchou technikou. V prípade ostrova San Cristobal však dávajú farmári prednosť technológii produkujúcej kvalitnejšie zrná - mokrému postupu čiže premývaniu. Bobule pripomínajúce čerešne sa nasypú do vody a spolu s ňou sa pretláčajú drviacimi plechmi. Tie odstránia dužinu a vymrštia z každého plodu dve kávové zrnká. V kvasných nádobách potom káva fermentuje. Nakoniec je triedená a sušená. Najprv na slnku, potom sa dosušuje strojovo.

Z plantáží privážame kávu zásadne zelenú. Praženie je záležitosťou jednak miestnych zvyklostí (inak sa praží káva v Európe a inak napríklad v USA), a tiež by malo tesne predchádzať konzumácii. Len čerstvo pražená káva poskytne očakávaný delikátny zážitok.

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »